Srednjoškolci šampioni i vicešmapioni Srbije u futsalu

Sre, 10.05.2023 - 22:43 -- dejan.vukovic

Veliki uspeh su zabeležili učenici i učenice subotičkih srednjih škola na Republičkom takmičenju u futsalu u organizaciji Saveza za školski sport Srbije koje je održano na Srebrnom jezeru od 8. do 10. maja 2023 godine.

Učenice Hemijsko tehnološke škole iz Subotice postale su šampionke Srbije i time odbranile prošlogodišnju titulu, dok su učenici Tehničke škole "Ivan Sarić" zaustavljeni tek u finalnom susretu te su vicešampioni Srbije. 

Učenici Tehničke škole Ivan Sarić bili su prvi u grupi, međutim u finalu su sa 4:3 poraženi od TŠDU "Nikola Tesla" iz Kolubare. Finalan utakmica bila je veoma uzbudljiva i do kraja neizvesna u kojoj su ipak slavili učenici iz Kolubare.  

Rezultati TŠ Ivan Sarić:

  • TŠ "Ivan Sarić" Subotica - TŠ, Knjaževac 5:2
  • TŠ "Ivan Sarić" Subotica - Mašinska i Saobraćajna škola, Čačak. 6:2
  • Zrenjaninska gimnazija, Zrenjanin - TŠ "Ivan Sarić" Subotica 4:2
  • Finale TŠDU "Nikola Tesla" Kostolac - TŠ "Ivan Sarić" Subotica 4:3

Sastav ekipe TŠ Ivan Sarić: Neven Ivandekić, Damir Ibraimović, Jovan Ivković, Danilo Kustudić, Ognjen Stanić, Uglješa Kosanović, Nikola mIlošević, Luka Pantelić, Mihajlo lakić, Milan Desnica.   

Subotičke srednjoškolke iz Hemijsko Tehnološke škole bile su veoma uverljive. Do šampionske titule su stigle sa 4 ubedljive pobede uz prtimljen samo jedan gol. U finalu su pobedile učenice Sportske gimnazije iz Beograda sa 5:0 i postale nove prvakinje Srbije. Subotičanke će predstavljati Srbiju na svetskom školskom prvenstvu koje će se održati u mesecu oktobru 2023 godine.  

Rezultati HTŠ Subotica: 

  • HTŠ, Subotica- TŠ "Rade Metalac" Leskovac 7:0
  • EKŠ "Paja Marjanović" Pančevo - HTŠ, Subotica 1:9
  • HTŠ, Subotica - Ekonomska škola, Čačak 8:0
  • Finale - Sportska gimnazija, Beograd - HTŠ, Subotica 0:5

Sastav Hemijsko tehnološke škole: Gabrijela Jović, Marija Rajić, Georgina Pataki, Milica Gaković, Sara Okuka, Jovana Gabrić, Nikoleta Praštalo, Anšela Marković, Anđela Radonjić. 

Custom Search