Dušan Kojić treći na Evropskom prvenstvu

Pet, 05.05.2023 - 15:34 -- dejan.vukovic

Subotičanin Dušan Kojić nastavio je sa uspesima na velikim takmičenjima. Na Evropskom ITF teakwondo prvenstvu osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji najmlađih vetarana do 45 godina. 

Evropsko prevnstvo u teakwondo u okviru ITF Federacije održano je u gradu Jesolo u okrugu Venecije u Italiji od 17. do 23. aprila uz učešće preko 30 zemalja u svim starosnim kategorijama. Dušan Kojić se takmičio u konkurenciji veterana od 35 do 44 godine gde je u konkurenciji takmičara do 80 kg osvojio bronzanu medalju. Time je nastavio kontinuitet osvajanja velikih medalja pošto je prošle godine u Hrvatskoj na Evropskom prvenstvu bio drugi gde ga je povreda sprečila da se domogne i zlatne medalje. 

Na prvenstvu u Italiji imao je jaku konkurenciju pošto je Evropska Federacija pomerila granicu sa 40 na 35 godine i  time omogućila da se u toj kategoriji ravnopravno takmiče i stariji seniori. Dušan je u borbi za plasman u polufinale savladao takmičara iz Engleske u nizvesnoj borbi nakon zlatnog boda da bi u polufinalu bio poražen od Raferty Alana iz Škotske koji je postao novi šampion Evrope. 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search