Održana Prvomajska regata

Sre, 03.05.2023 - 21:53 -- dejan.vukovic

U periodu od 29. aprila do 01. maja na jezeru Palića držana je 77. Prvomajska regata u jedrenju u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić a uz podršku grada Subotice i Jedriličarskog Saveza Srbije.

Prvi dan protekao je bez uslova za jedrenje, dok su drugog dana uz vetar promenljivog pravca održane 3 trke, a trećeg dana još 2 trke. Regata je bila uspešna sa ukupno 5 trka. Na regati je učestvovalo preko 100 takmičara. Pored učesnika Novog Sada, Smedereva, Beograda, Zemuna i Subotice učestvovali su i takmičari iz Mađarske u klasama Finn, Optimist, ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4 i 470.

Takmičari JK Palića su i ovoga puta bili uspešni i osvojili nekoliko medalje. U klasi FINN 3. mesto je osvojio Balint Furstner, zatim u klasi ILCA 6 do pobedničke postolje je stigla Kristina Boja osvojivši 1. mesto, a 2. mesto Dario Bešić. U klasi ILCA 4 Nenad Zakić je osvojio 1.mesto u generalnom, kao i u kategoriji dečaka, dok je u klasi Optimist Tijana Zakić bila prva u kategoriji devojčica i druga u generalnom.

Na regati su učestvovali i ostali takmičari JK Palić, i to u klasi Finn Atila Dubičanac (15. mesto), Viktor Harangozo (19. mesto); u klasi ILCA 7 Danilo Bešić (4. mesto), Aleksa Sretenović (9. mesto) i Robert Kovač (12. mesto); u klasi ILCA 4 Roland Kovač (11. mesto), Luka Sretenović (12. mesto); dok u klasi Optimist Bertalan Molnar (7. mesto), David Česko (18.mesto), a Anđela Drakulić (23. mesto).

Finansijsku podršku za organizaciju regate pružili su Ministarstvo Omladine i sporta, kao i sponzori Pionir d.o.o, Voda Voda, Stars d.o.o i prenoćište "Navigator".

Custom Search