Vikend pun dešavanja za Klub dizača tegova Spartak

Uto, 25.04.2023 - 18:14 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda takmičari Kluba dizača tegova Spartak imali su značajne nastupe. Najbolji takmičar kluba i Srbije, Tamaš Kajdoči našao se na Evropskom Prvenstvu gde zbog povrede nažalost nije nastupio, dok su mlađi seniori i juniori bili uspešni na Prvenstvu Srbije.  

Evropsko prvenstvo održano je u Jerevanu glavnom gradu Jermenije gde je Tamaš Kajdoči nastupao na Prvenstvu Evrope u superteškoj kategoriji, kao prvoj stanici kvalifikacionih turnira za Olimpijske Igre u Parizu 2024. Tamaš je deset dana pre početka Prvenstva doživeo povredu desnog kvadricepsa, međutim uprkos tome otputovao je na Evropsko prvenstvu u nadi da će se povreda sanirati. Nažalost, tokom zagrevanja pred početak takmičemnja na Evropskom prvenstvu, situacija sa njegovom povredom se pogoršala pa je njegov trener Ervin Rožnjik bio prinuđen da mu otkaže nastup. Tamaš je na terapijama, u klubu se nadaju brzom oporavku, pošto ga za 7 nedelja očekuje druga stanica kvalifikacionog ciklusa za Olimpisjke igre - Grand Pri turnir u Havani (Kuba).

Juniori i mlađi seniori su proteklog vikenda učestvovali na Prvenstvu Srbije koje je održano u Inđiji.  N aovom takmičenju juniorksa ekipa postala je novi prvak države sa timom u sastavu: Benčik, Erdeg, Nemet i Pastor. Izdvojili su se Benčik Maša Balaž i Ivan Erdeg koji su osim titule prvaka države, uspeli da obore i nacionalne rekorde Srbije. Benčik u kategoriji do 20 godina  (+81kg) sa podignutih 110 + 131kg.  Erdeg u konkurenciji dizača do 15 godina (67kg) sa podignutih 85 + 101kg. Takmičare su na takmičenju vodili treneri Tina Alijević, Tibor Haško i Čongor Nađ.

Pored njih medalje su još osvojili:

U20: Nemet Ričard 1.mesto,  Akoš Juhas 3.mesto,  Mate Buš 2. mesto,  Atila Rožnjik 3. mesto,  Filip Pastor 1. mesto,  Fabian Sekereš 2. mesto

U23: Aleksandar Saulić 1. mesto,  Patrik Heder 1. mesto,  Viktor Haško 1. mesto

 

Ličnosti: 
Custom Search