Godišnja skupština Konjičkog kluba Bačka

Pet, 24.02.2023 - 22:53 -- dejan.vukovic

U čevrtak, 23. februara, u sali „Miraž“, održana je Godišnja skupština Konjičkog kluba Bačka. Bila je to, kao i uvek, prilika da se napravi rezime godine iza nas, da se sagledaju učinci Kluba, ali i njegovih članova, te da se najavi sezona koja predstoji.

Kako je istakao Miodrag Zagorac, uz dogovor sa konjarima iz Sombora, sezona se otvara u Somboru, 8. aprila, dok je prvi trkački dan u Subotici zakazan za 23. april. Bačka će i ove godine organizovati osam trkačkih dana, a po važnosti se svakako izdvaja čuveni triling – „Subotička milja“, „Dužijanca“ i „Trka Grada Subotice“.

Najbolji u 2022. godini

  • najbolja grla od dve godine: Duena P, Bnonadisea, Stan Getz AT,
  • najbolja grla od tri godine: Aky Boy, Jovania de Sajan, Gill Higgins AT,
  • najbolja grla od četiri godine: Petar Veliki, Iggy de Sajan, Chet Baker AT,
  • najbolja starija grla: Iago d Amore, Sarah Vaughan, Saphir AT,
  • najbolji vozač: Branislav Mukić, Boris Kečenović, Dejan Katanić,
  • najbolji vlasnici: Animal Trade Racing Team, Jozić Marko, Petar Žužić,
  • najbolji treneri: Aleksandar Dimitrijević, Tomislav Višnjić, Ivan Mukić,
  • najbolji odgajivači: Branislav Mukić, Animal Trade Racing Team, Darko Tikvicki,
  • najbolje francuske kobile: Ellipse Turgot, Galia d’Ormoy, Gestion Prior.

Dodeljena su i posebna priznanja – Branislav Mukić je dobio nagradu za 1.000 ostvarenih pobeda u karijeri, Iago d’Amore je nagrađen priznanjem za postavljen rekord staze, dok su posebna priznanja dobili i Danica Kolar i Marko Zagorac. Predstavnici KK Bačka su uručili posebno priznanje za podršku ovom sportu Stevanu Bakiću, gradonačelniku Subotice, a u njegovo ime priznanje je primila Nataša Aleksić, članica GV zadužena za sport i omladinu. Priznanje je dobila i Nataša Aleksić kao i Sportski savez grada Subotice za pomoć i promociju konjičkog sporta. 

Nagradu „Rade Popović“ koja se dodeljuje za medijsku promociju konjičkog sporta ove godine je dobio Goran Barać. Zahvalnicu za medijsku podršku i promociju konjičkog sporta dobio je i naš portal, Subotica.info a pored toga i Subotica.com kao i Subotičke novine.  

U KK Bačka su se setili i svojih članova koji su u međuvremenu preminuli, pa je sačuvano sećanje na Mirka Skenderovića, Ljubomira Dulića, Momčila Mandića, Peru Milodanovića i Franju Kovačevića – Ćaru.

Custom Search