Poezija Tibora Sekelja

Kategorija: 

Društvo za esperanto „Tibor Sekelj” iz Subotice srdačno vas očekuje u četvrtak, 12. januara u 18 sati, u Gradskom muzeju, na programu kojim ćemo se podsetiti – javnosti gotovo nepoznatog – pesničkog dela Tibora Sekelja, našeg istaknutog sugrađanina, nekadašnjeg direktora Muzeja.

Goste će pozdraviti Viktorija Šimon Vuletić, muzejski savetnik Gradskog muzeja Subotica, dok će program voditi Janoš Nemet, novinar iz Subotice.

Prisutnima će biti predstavljena neka od pesničkih dela Tibora Sekelja, sa čijim će pesmama prisutne upoznati Đorđe Dragojlović iz Subotice.

O njegovom pesništvu govoriće Juraj Bubalo iz Zagreba (Hrvatska), na temu Nepoznati pjesnički rukopis, zatim Ileš Feher iz Subotice, koji će izneti svoja Razmišljanja tokom prevođenja pesama Tibora Sekelja... Zašto me privlači Tibor Sekelj tema je izlaganja Bardila Adema Selimija iz Tirane (Albanija), Univerzalizmi u pesmi Tibora Sekelja „Posećujem svoju farmu” tema je o kojoj će govoriti Zlatoje Martinov iz Beograda, dok će Đorđe Dragojlović govoriti na temu Autor i delo: ko se skriva u čijoj senci.

Društvo za esperanto „Tibor Sekelj”, Subotica

Custom Search