Dva priznanja "Čuvari kulturnog nasleđa” stigli u naš grad

Kategorija: 

6. septembra na svečanosti dodjele priznanja “Anny Style Award 2022 - ČUVARI KULTURNOG NASLEĐA” održanoj u Vrnjačkoj Banji, Udruga bunjevačkih Hrvata “Dužijanca” i Marija Šabić modna kreatorka dobili su ovo prestižno priznanje.

Svake godine produkcija “Anny Style Award” dodjeljuje priznanja pojedincima i udruženjima.

Ova manifestacija “ČUVARI KULTURNOG NASLEĐA” ima za cilj povećanje svijesti o kulturnom identitetu i očuvanju tradicijie i kulture, poštujući različitost i međunarodnu suradnju. Na ovaj način prikazuje se i vrednuje potpuno novi odnos između kulturnog i suvremenog stvaralaštva sa željom da se širi prostor za kreativnost i inovacije povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost.

Predanost u očuvanju tradicijske baštine bunjevačkih Hrvata, predstavljanju autentičnosti i originalnosti Dužijance kao duhovno kulturne manifestacije rezultiralo je ovim priznanjem. Na dodjeli priznanja kao mali prikaz defilea Dužijance, bandaš i bandašica u svojoj nošnji sa krunom od slame, okićeni perlicama i vincom od žita impresionirali su organizatore i sve sudionike. Osim njih bio je i jedan par u bunjevačkoj narodnoj nošnji koja je šivana za ovogodišnju Dužijancu.

Marija Šabić modna kreatorka dobila je po drugi put priznanje za svoj doprinos u očuvanje kulturnog nasljeđa u svijetu mode.

 

 

Ličnosti: 
Custom Search