Oktobar - posvećen pravilnoj ishrani i prevenciji raka dojke

Kategorija: 

Zavod za javno zdravlje Subotica i Dom zdravlja Subotica i ovog oktobra organizuju brojne aktivnosti u našem gradu sa ciljem promocije pravilne ishrane i fizičke aktivnosti jer je oktobar posvećen pravilnoj ishrani. Ovaj mesec se obeležava i kao Pink oktobar koji podseća Subotičane da su zdravi stilovi života i redovne kontrole zdravlja ključni za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. Važno je da se ove aktivnosti organizuju i u ruralnim sredinama Subotice kako bi mobilisali i stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Obaveštavamo Vas da će se 25. oktobra u terminu od 8 do 11 časova održati akcija u prostorijama MZ Bački Vinogradi. Svi zainteresovani sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te izmeriti telesnu visinu i težinu i utvrditi indeks telesne mase (BMI). Svim pušačima će se izmeriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i dati saveti za prestanak pušenja, a svim ženama će biti pregeldane dojke. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

            Promene u ponašanju su moguće, a one u korist zdravlja dovode do unapređenja kvaliteta života bez obzira u kojoj ste životnoj dobi. Potrebno je da svako brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja.

Custom Search