Nikola Džafo - Konkurs za galerije – Rasplet i odluka

Kategorija: 
Izvor: 

Konkurs za galerije – Rasplet i odluka
Sa velikim zadovoljstvom saopštavam rezultate Konkursa za galerije koji sam raspisao 4. februara 2019. i pozvao galerije da, uz moje uslove, prihvate ponuđenu izložbu.

Na konkurs se odazvala Savremena galerija Subotica, a izložba će biti otvorena u prvoj polovini juna 2020. sa radnim nazivom „Večera  za  zeca: Sve  jedno drugo  pojede”.
Zahvaljujem divnoj kustoskinji Jasmini Jovančić Vidaković na predusretljivosti i ljubaznosti, kao i kolektivu Savremene galerija na spremnosti da učestvuje u mom projektu.

Nikola Džafo

***

Nikola Džafo (1950, Novi Sad) diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 1990. godine pasivizirao je bavljenje slikarstvom i maksimalno se aktivirao u borbi za društvene vrednosti i umetnički dignitet. Idejni je tvorac i pokretač grupe Led art (1993), sa kojom je kreirao i realizovao više od 30 projekata. Suosnivač je Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu (1995) i Multimedijalnog centra “Led art” u Novom Sadu (2000). Iste godine, u podrumu u ulici Grčkoškolska 5, pokreće Art kliniku, sa utopijskom idejom da umetnost može da menja i leči svet. Nakon eutanazije Art klinike, u novom radnom prostoru učestvovao je 2013. u pokretanju i formiranju Šok zadruge, koja pokušava da stane na noge i funkcioniše na istim etičkim principima kao i prethodna umetnička udruženja.

Od 2013. godine Džafo se ponovo bavi slikanjem, vajanjem, crtanjem, zanatima koje je izučavao.

Custom Search