Otvoren internet park u Gerontološkom centru

Pet, 10.05.2019 - 07:55 -- nikola.tumbas

U Gerontološkom centru Subotica u Domu “Duda šuma”, u utorak 7. maja 2019. godine svečano je pušten u rad Internet park, namenjen korisnicima i njihovim gostima.

Formiranje Internet parka je donacija Telekoma Srbije, a podržali su je Pokrajinska vlada i Fondacija „Tijana Jurić“. Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, ova usluga će u mnogome poboljšati život brojnih stanara doma.

- Zahvaljujući kompaniji Telekom i brojnim prijateljima imamo Internet park, a to je još jedan način da pokažemo da Gerontološki centar nije kraj nego novi početak. Ovde jeveć odavno postao problem ako nestane interneta na pet minuta i puštanjem parka  u upotrebu on će biti rešen – ističe Ivanišević. – Na simboličan način mi ćemo  dati doprinos četvrtoj tehnološkoj revoluciji koja će početi u Gerontološkom centru.

Prema rečima pomoćnika sekretara za socijalnu politiku Predraga Radovića uvođenjem interneta za sve korisnike centra radi se na podizanju kvaliteta života čime je Gerontološki centar u Subotici za korak ispred drugih.

Iz Telekoma Srbija poručuju da je ovo jedna u nizu akcija u kojoj timski učestvuju kao društveno odgovorna kompanija, a efekat koji je postignut ocenjuju kao dobar.
- Velika nam je čast što smo deo jedne od mnogih akcija koju sprovodi Gerontološki centar. Zadovoljstvo nam je kada vidimo da je efekat onoga što radimo ovako dobar – istakla je Jelena Petrović, direktor sektora za prodaju državnoj upravi Telekoma Srbija.

Osnivač i direktor Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić istakao je prilikom otvaranja Internet parka da je Fondacija u proteklom periodu radila na edukaciji najstarijih sugrađana o bezbednom korišćenju interneta i da je jako važno da i oni znaju na koji način treba da se zaštite od zloupotreba koje vrebaju online.

Korisnici centra su pripremili reviju kojom su predstavili uređaje koje koriste u komunikaciji i futrole za telefone koje će od danas često koristiti. Internet park osim korisnika Gerontološkog centra i gostiju, mogu da koriste i svi oni koji „uhvate signal“.

Autor teksta: 
Custom Search