Održan Gala koncert u Velikoj većnici Gradske kuće

Pon, 17.09.2018 - 23:29 -- nikola.tumbas
LIVE detalj sa koncerta
LIVE detalj sa koncerta

Napolitanskom pesmom “O sole mio“ u ponedeljak 17. Septembra je u Velikoj većnici Gradske kuće započeo Gala koncert Subotičkog tamburaškog orkestra i Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“.  Uz Subotički tamburaški orkestar pod dirigentskom palicom Sonje Berta nastupile su i solistice, Marija Kovač, Dušica Vucelja i Ružica Inić.

Ovim koncertom je predstavljen repertoar koji će učesnici  izvesti u Italiji sledeće nedelje, a ujedno se i svečano proslavio treći rođendan  IKC „Piazza Italia“.

Koncertom je predstavljeno više vrsta muzike koje se uspešno izvode na tamburi, tradicionalne tamburaške, poznate kompozicije klasične, moderne i nacionalne muzike ovoga podneblja. Tako su na repertoaru bile instrumentalne numere, od narodnih za tamburu, do autorskih i klasičnih popularnih melodija. Kao solisti na tamburama su svoje umeće pokazali Bojan Tumbas i Ivana Mačković.

Solistica Subotičkog tamburaškog orkestra Marija Kovač predstavila se publici narodnim, a potom i popularnim pesmama.

Sopranistica Dušica Vucelja, saradnica IKC Piazza Italia na gotovo svim muzičkim projektima koje centar organizuje i predavač na kursevima pevanja, poznata je ne samo po izvođenju klasične muzike, već i po izvođenju tradicionalne, nacionalne muzike, pa se i predstavila pesmama oba repertoara.

Ružica Inić, takođe saradnica italijanskog kulturnog centra, otpevala je dve kompozicije klasičnog solističkog repertoara, a predstavila se i kompozicijama Astora Piazzole.

Koncert je završio skladbom „Tarantela Napoletana“, a uobičajeno na kraju svakog koncerta Subotičkog tamburaškog orkestra publika je počašćena izvedbom Malog bunjevačkog kola.

Subotički umetnici će s istim koncertnim repertoarom nastupiti  24., 25. i 26.septembra u Firenci, a 28.septembra i u Busto Arsiciju.

info: Nela Skenderović

Autor teksta: 
Custom Search