Прве бебе из епрувете крајем следеће године

Pet, 15.04.2016 - 13:57 -- nikola.tumbas

      После двадесет година Суботица ће коначно добити Центар за вантелесну оплодњу и то захваљујући одговорној локалној власти, која је препознала значај овог Центра и која је одговорно приступила решавању овог проблема,  изјавио је проф. др Александар Радуловић, начелник Центра за вантелесну оплодњу, на предавању Брачна неплодност – мере пронаталитетне политике, оснивање Центра за вантелесну оплодњу.

    По речима др Радуловића, у  оквиру суботичке Опште болнице и Одељења за гинекологију, у току су  завршни радови за отварање Центра за вантелесну оплодњу. Ускоро се очекују и први пацијенти у субспецијалистичкој амбуланти. Пацијенти ће бити евидентирани и припремани за период кад се Центар отвори у Суботици или за већ постојеће центре у државном програму. Што се тиче целокупног просеца вантелесне оплодње, надам се да ћемо до краја следеће године већ имати прве бебе, изјавио је  др Радуловић. Значај овог Центра је велики, јер би се помогло нашим становницима у повећању наталитета и рађања, што је у овој средини евидентан проблем. У Суботици постоји стопа од 15 % што је висок проценат неплодних парова у односу на развијене земље Европе где је стопа 8-10%.

       Центар ће утицати на повећање наталитета у Суботици и на просперитет града, јер након отварања овог Центра, Суботица доспева и на  мапу медицинског туризма, закључио је  др Радуловић. Предавање је   одржано у четвртак 14. априла  у препуној сали  Отвореног универзитета, а организатор предавања је Унија жена ГрО СНС Суботица.

У Суботици, 15.04.2016.                                            Инфо служба ГО СНС Суботица

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search