GO SDS - Otreznimo sve (s) t

Kategorija: 
Izvor: 

Saopštenje za medije povodom akcije -  Otreznimo sve (s) t

G.O Socijaldemokratske stranke Subotica, poziva članstvo, prijatelje i simpatizere SDS-a, da u okviru naše kampanje „Otreznimo svest“, koja ima za cilj da ukaže na štetnost konzumiranja alkohola dođu dana 23.01.2015.godine na jezero Palić, na bezalkoholnu žurku druženje i šetnju pored jezera u periodu od 18,00 do 21,00 časova.

Naša ideja jeste da svim mladim ljudima pokažemo organizovanjem ovakvog događaja da je moguće da mladi mogu dobro da se zabavljaju i bez upotrebe alkohola, odnosno da alkohol nije ulaz za dobru zabavu.Istraživanja pokazuju da mladi, koji konzumiraju alkohol sedam puta češće učestvuju u saobraćajnim nesrećama i čak 11 puta više su izloženiji povređivanju od onih adolescenata, koji ne upotrebljavaju alkohol. Samo tokom proteklih Božićnih i Novogodišnjih praznika povećan je broj lica koja su zbog težih oblika alkoholisanih stanja dolazila na Urgentno odeljenje subotičke Bolnice, ali i onih koji su hospitalizovani na odeljenje psihijatrije, u Novogodišnjoj noći, doktorica koja je dežurala, imala je 5 pregleda na Urgentnom odeljenju, troje je primljeno na Psihijatriju a dvoje je nakon detoksikacije na Urgentnom odeljenju pušteno uz pratnju roditelja ili prijatelja kući.

U periodu od 1. do 3. januara, obavljeno je 13 pregleda, a primljeno 9 pacijenata. Od toga dijagnoze 5 napitih stanja, dok je na javnim mestima zbrinuto nekoliko pacijenata, koji su bili u alhoholisanom stanju. Ovi pacijenti su nakon toga, prevezeni u Opštu bolnicu, radi trežnjenja“, bilo je čak desetak intervencija zbog građana u akutnom napitom stanju. Najviše je poražavajuće da su sve to veoma mlade osobe, i veoma je moguće da je jedan od glavnih uzroka za sve nemile događaje, koji naš grad Suboticu stavljaju na mapu problematičnih i nedovoljno bezbednih gradova, sa brutalnim fizičkim napadima, prebijanjima sugrađana,čak i ubistvima, upravo nekontrolisano konzumiranje alkohola Pošto su ovi rezultati istraživanja više nego poražavajući, a svakodnevica ih nažalost često potvrđuje, organizovanjem ovakve bezalkoholne zabave želimo da mladima pružimo alternativnu zabavu, jer nema mnogo mesta u gradu, gde na ovaj način mogu kvalitetno da provedu vreme. Mladi često misle da je konzumiranje alkohola ulaznica u svet zabave. Nažalost, to nije tako, već gotovo svakodnevni izveštaji iz crne hronike pokazuju da zloupotreba alkohola dovodi i do fatalnih ishoda. Organizovanjem ovakvih, ali i sličnih događaja, poput stručnih predavanja i deljenja promotivnog materijala, G.O Socijaldemokratske stranke Subotica će nastojati da utiče na svest mladih, ali i svih građana i objasni da je upotreba alkohola štetna i da ne donosi ništa dobro, već samo negativne posledice.

Kako je obaveza čitavog društva je da osudi konzumiranje alkohola i spreči širenje ove pojave među mladima. G.O Socijaldemokratske stranke Subotica pokreće kampanju „Otreznimo sve(s)t“, u okviru koje će podsetiti javnost Grada Subotice na obaveznu primenu Zakona o zaštiti potrošača, koji zabranjuje prodaju i služenje alkohola maloletnicima.

Informativna služba SDS Subotica

Custom Search