SDS - Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Izvor: 

Socijaldemokratska stranka Subotica podseća sve sugrađane da je danas međunarodni dan ljudskih prava koji su Ujedinjene nacije ustanovile 10. decembra 1948. godine usvojivši Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.

Socijaldemokratska stranka Subotica poručuje da veliki broj građana Subotice današnji dan dočekuje pritisnut krizom koja posebno ugrožava njihova ekonomska i socijalna prava, te da organi javne vlasti zato imaju dodatnu obavezu da postupaju pravično i zakonito, kako bi svi naši sugrađani ravnopravno uživali prava koja im garantuju Ustav i zakoni. Socijaldemokratska stranka Subotica podseća da su ljudska prava univerzalna i da ne zavise od nacionalne, državne, ideološke, socijalne i kulturne pripadnosti i njima se štite građanske, političke, ekonomske, socijalne i kulturne slobode i prava čoveka - od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost, socijalnu sigurnost i udruživanje.

Naše društvo mora da ostvari napredak u poštovanju ljudskih i manjinskih prava, bez obzira na sve probleme i iskušenja sa kojima se suočavamo i koje se trudimo da rešimo i prevaziđemo. Smatramo da je neophodno uložiti dodatni napor za unapređenje stanja ljudskih prava i ostvarivanju ciljeva modernog, pluralističkog, demokratskog društva - promocije koncepta ljudskih prava, povećanja stepena tolerancije, poštovanja različitosti, unapređenja položaja nacionalnih zajednica, marginalizovanih i ranjivih grupa.

Socijaldemokratska stranka Subotica će nastaviti saradnju sa svim lokalnim partnerima u borbi za unapređenje stanja ljudskih i manjinskih prava u našem gradu Subotici jer su uključivanje svih zainteresovanih aktera i transparentnost procesa ključni za napredak u oblasti ljudskih prava, sa jasnim ciljem izgradnje antidiskriminacione prakse.

Custom Search