Saopštenje Socijaldemokratska stranke povodom 3.decembra

Kategorija: 
Izvor: 

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom - 3. Decembra Socijaldemokratska stranka Subotica podseća sve sugrađane da je danas međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Ovaj značajan dan SDS koristi da skrene pažnju na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva. Cilj kojem Socijaldemokratska stranka teži je ukinuti barijere i otvoriti vrata za inkluzivno društvo i razvoj za sve, prvenstveno kroz donošenje i implementacije strategija prevencije i zaštite od diskriminacije.

Jedan od zadataka naše političke organizacije jeste i stvaranje bezbednog okruženja za pripadnike svih osetljivih društvenih grupa i unapređenje stepena tolerancije prema njima, iskorenjivanje odnosno suzbijanje govora mržnje i akata fizičkog i psihičkog nasilja i privođenje pravdi učinilaca takvih akata i radnji, i javno zagovaranje neophodnosti sprečavanja diskriminacije i promovisanje kulture tolerancije jer pitanje invaliditeta nije samo stvar pojedinca, već ideološko pitanje koje zahteva društvenu promenu, kao i političko pitanje povezano sa ljudskim pravima.
U praksi jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom je zaposlenje. Socijaldemokratska stranka Subotica poziva sve poslodavce prvenstveno da poštuju zakonske odredbe o obaveznom zapošljavanju osoba sa invaliditetom, ali i na društveno odgovorno poslovanje i generalno veće zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
Takođe koristimo priliku da ukažemo i na problem parking mesta za osobe s invaliditetom. Molimo i pozivamo sve sugrađane da ne koriste ta parking mesta, jer ona zaista imaju svoju svrhu, da skupa ispoštujemo njihova prava, te da barem na tom malom primeru pokažemo da nam je stalo !

03.12.2015.godine

Custom Search