Akcija SDS - Kafa sa poslanikom

Kategorija: 
Izvor: 

KAFA SA POSLANIKOM

Prilika da razgovaramo o temama koje su nama važne,

da oni koji nas predstavljaju budu vama na usluzi!

 

Socijaldemokratska stranka Subotica, prepoznaje problem nedostatka komunikacije između građana i njihovih predstavnika u institucijama, pogotovo u Parlamentu. Smatramo da je uloga narodnih poslanika obesmišljena izbornim sistemom u kome Vlada određuje kako će poslanici glasati. Očit primer kolektivnog glasanja ogleda se u postojanju mnoštva poslanika koji su u Skupštini glasali protiv interesa gradova i opština iz kojih su došli uključujući i naš grad Suboticu. Kao glavni razlog vidimo trenutni izborni sistem gde se glasa za partije, a ne direktno za kandidate za poslanike, pri čemu je poseban problem to što je čitava Srbija jedna izborna jedinica.

Socijaldemokratska stranka  smatra da je potrebno promeniti izborni sistem za Pokrajinske izbore u Vojvodini, odnosno da treba da ostane proprocionalan, s tim što treba da bude personalizovan, kako bi se građanima omogućilo da prepoznaju na listama za koga glasaju u svojim izbornim jedinicama.

Socijaldemokratska stranka Subotica poziva sve sugrađane da iskoriste priliku da direktno, oči u oči, postave pitanje, predlože inicijativu, i saznaju iz prve ruke sve ono što ih zanima o radu Republičke i Pokrajinske Skupštine i poslanika/ca koji ih tamo predstavljaju. Kafa sa poslanikom/com je deo aktivnosti Socijaldemokratske stranke Subotice u okviru promocije učešća građana Subotice u demokratskim procesima, koji ima za cilj da ukaže na značaj komunikacije između građana i njihovih izabranih predstavnika/ca.

Dragi sugrađani i sugrađanke, pozivamo vas da u petak 06.11.2015.godine, u periodu od 11,00 do 13,00 časova, svratite u improvizovani “Subotički Građanski kafić” u holu Radničkog Univerziteta u Subotici,ispred prostorija našeg odbora, i popijete kafu sa narodnim poslanikom i šefom poslaničke grupe SDS-a u republičkom parlamentu Markom Đurišićem i pokrajinskom poslanicom SDS-a Tanjom Dokmanović.

Svoje učešće možete prijaviti na mejl adresu [email protected]

Tagovi: 
Custom Search