Dobra atmosfera u FK Spartak pred gostovanje u Lučanima

Čet, 05.03.2015 - 19:55 -- dejan.vukovic

Spartak je u prošlom kolu slavio protiv OFK Beograda što ime je povećalo bodovni saldo ali i raspoloženje pred sledeće gostovanje u Lučanima. Subotičani u subotu 7. marta igraju protiv Mladosti i tim povodom održali su konferenciju za štampu na kojoj je pored šefa struke Petra Kurćubića prisustvovao i mladi napadač Nemanja Milić.

Tener Petar Kurćubić svestan je teškog gostovanja, ali veruje da tim može ostavriti pozitivan rezultat. – Pobeda protiv OFK Beograda vratila nam je osmeh na lice i raspoloženje na trening. Iz tih razloga imali smo jednu lepu radnu nedelju gde je bilo više zadovoljstva na treninzima. Međutim, ponovo smo imali i problema sa terenima. Koristili smo mini-pič teren, ali išli i u Čantavir dvadesetak kilometara od grada da treniramo, kako bi se što bolje pripremili za sledeću utakmicu. Bez obzira što nam se vratio osmeh na lice, pred ovu utakmicu ne smemo stati. To treba da bude zamah da naredni meč odigramo još ambicioznije i žešće. Idemo u Lučane, ekipi koja je u sličnoj situaciji kao i mi, i kojoj je takođe svaki bod neophodan za opstanak. Imaju dva poraza iza sebe, ali su izgubili od Jagodine i Vojvodine, objektivno kvalitetnih ekipa. Dosta znamo o Mladosti, ja lično mislim da imaju odličnu ekipu, koja je dobro vođena od strane kolege Milovanovića. Odigrali su odličnu jesen kao i ove dve utakmice u kojima su poraženi. Veoma su efikasni, imaju kvalitet u fazi napada i moramoi posebnu pažnju obratiti na Ezea koji je stasao u jednog od najboljih napadača ove lige. Imaju izuzetno brze bokove kao i visinu u zadnjoj liniji. Kompletna su ekipa i zahtevaće se od nas maksimum napora. Nadam se da smo spremni da to i uložimo, da napravimo još jedan pozitivan rezultat. Zbog ovih vremenskih uslova očekuje nas težak teren što će iziskivati poseban napor kod igrača a verovatno i neke promene u načinu igre. Svesni smo šta bi nam pozitivan rezultat doneo, spremni smo i orni, želimo da dobrim rezultatom, za nas bi to bio i bod u ovom momentu, zadržimo trenutni položaj na tabeli i obezbedimo sebi još jednu lepu nedelju.

Nemanja Milić se nada novoj pobedi Spartaka - U subotu u Lučanima boriće se dve ekipe za opstanak. Neće nam biti lako, nama svaka utakmica znači puno i svaki bod nam je bitan. Očekujem težak teren za igru. Mladost će imati sigurno veći pritisak jer imaju dva boda manje od nas, baš u tome vidim našu šansu da dođemo do toliko očekivane pobede na strani.

Spartak i dalje ima kadrovskih problema. U susretu sa OFK Beogradom povredili su se Dukić i Lazarević. Pod znakom pitanja je Dukićevo igranje u Lučanima jer cele nedelje nije trenirao sa ekipom, dok je Lazarević juče odradio redovno trening. Neizvestan je nastup i Maksimovića koji je propustio treninge zbog bolesti i temperature.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search