Sok a látogatója a Szabadkai Városi Múzeum új tárlatának

Kategorija: 
Izvor: 

Négy év tematikus kiállításainak legsikeresebb tárgyait mutatja be év végi tárlatán a Szabadkai Városi Múzeum. Jövőre tovább bővítik a gyűjteményeket.

Sok az érdeklődő a Szabadkai Városi Múzeum új tárlatán. A legtöbben a kitömött állatokra kíváncsiak. Helyet kaptak még az 1900-as évek elejéről származó dísztárgyak, ruhadarabok, pipereholmik, valamint régi technikai eszközök is. A kiállítás az elmúlt négy év legsikeresebb tematikus tárlatainak egy-egy darabját mutatja be

„Nem egy muzeális kiállításokra jellemző tarkaság látható itt. Véleményem szerint egy nagyon tetszetős, látványos kiállítás. A másik célja pedig az, hogy megköszönjük mindazoknak, akik adományaikkal támogatták a múzeumunkat. Tárgyakat ajándékoztak gyűjteményeikből, használati tárgyaikból vagy akár a saját műalkotásaikat” – nyilatkozta Hulló István, a Szabadkai Városi Múzeum igazgatója.

A Szabadkai Városi Múzeum jövőre szeretné megnyitni a természeti és a régészeti osztály állandó kiállítását, valamint tervezik a már meglévő gyűjtemények bővítését.

Custom Search