Vasárnap is sokan voltak kíváncsiak a szabadkai kisállat-kiállításra

Kategorija: 
Izvor: 

A Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének szervezésében megtartott rendezvény három napon át várta az állatkedvelőket és az érdeklődőket.

Tömegesen érkeztek vasárnap is a Nemzetközi Kisállat, Díszmadár, Terrarisztikai és Akvarisztikai Kiállításra, amit a szabadkai Sportcsarnokban szerveztek meg. A sok kisállat főleg a gyerekek érdeklődését keltette fel.

Pata Erik azt tervezi, ő is foglalkozik majd madártenyésztéssel. Neki a kék papagáj és a díszgalambok tetszettek a legjobban. „Én is fogok olyat tenyészteni. Meg papagájokat is. A csirkék közül a búbojás kakas tetszett.”

A 260 kiállító több, mint kétezer kisállatára a felnőttek is kíváncsiak voltak. Vannak, akik minden évben ellátogatnak a rendezvényre.

Vartó Szabolcs Zentáról érkezett. „Galambozunk hobbiból, szeretjük őket. Kollégának és nekem strasszerok vannak meg fehér pávagalambok. Itt pedig igazán nagy a választék. Azt lehet mondani, hogy mindenki a kedve szerint megtalálja a neki tetsző fajtát.”

Szabadkán nagy hagyománya van a papagájtenyésztésnek. A kiállításra több száz díszmadarat hoztak el. Idén először eurázsiai védett fajokat is bemutattak. „Papagájokból 220 darab van. Én 15 éve foglalkozom aktívan szervezéssel a kiállításon. Még soha nem volt ennyi. Papagájból az idén szép számban összejött. Egzotikus pintyekből is van 180, ami eddig szintén nem volt jellemző, hogy ilyen nagy számba kiállítsanak” – mondta Tomek Róbert, a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének alelnöke.

A mókusokat, hörcsögöket és más aranyos kis rágcsálókat is láthatott a közönség. Pósa Gábor: „Ezek csíkos mókusok, van szibériai ezek a barnák. A fehérek pedig tibeti csíkosok. Ezeket tartom én.”

A jól ismert rágcsálók és házi kedvencek mellett nem mindennapi hüllőket is láthattak az érdeklődők. A leopárd gekont sokan meg is simogatták.

A szőrös kis rágcsálókat, a hüllőket, a színes díszmadarakat, a házinyulakat vagy akár a fajkiskutyák egyikét nemcsak megnézhették, de helyenként borsos áron meg is vásárolhatták a látogatók.

Custom Search