Húsz buszmegállót újítanak fel október folyamán Szabadkán

Kategorija: 
Izvor: 

A cél, hogy az utasok a hidegebb hónapokban is megfelelő körülmények között várhassák az autóbuszukat. Már városszerte folynak a munkálatok.
A szabadkai Partizán bázisok utcában hamarosan elkészül egy új buszmegálló. Sokan jó befektetésnek tartják.

– Nagyon kellett ide egy ilyen megálló, csak egy kicsit csukottabb lehetne, bár egyik oldalról, hogy ha szél nagyon fúj meg esik az eső, akkor ne érje az utasokat.

Mások attól tartanak, felesleges ennyit költeni a felújításra, hiszen a vandálok úgyis tönkreteszik az új megállókat.
– Ez nem ér semmit. Ha jönnek este a huligánok, lesz itt minden.

A Tesla piaccal szembeni buszmegállón már az utolsó simításokat végzik. Október 25-éig további 20 buszmegállót terveznek felújítani Szabadka városában. A tervek szerint jövőre tovább folytatódik az új megállók elhelyezése és a régiek felújítása. „Jövőre szeretnénk folytatni nagyobb ütemben ezeknek a buszállomásoknak az építését. Kitérőket is ki kell építeni, mert csak úgy tudunk kompletírozni egy állomást, ha az autóbusz biztonságosan félre tud állni” – nyilatkozta Blau Péter, a Városépítési igazgatóság megbízott igazgatója.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere üdvözölte a kezdeményezést. Fontosnak tartja, hogy vigyázzanak az új buszmegállók tisztaságára és épségére. „Az elkövetkező 1-2 hónapban szeretném, ha pontosan megállapítanánk,  hogy melyik az az illetékes közvállalat, aki elhordja a szemetet az autóbusz-állomásokról. Az autóbusz-állomásokat tisztán kell tartani, hogy rendezettek legyenek. Azt gondolom, hogy ez is egy olyan pontja a tevékenységünknek arra vonatkozóan, hogy javítsuk a városkinézetét” – mondta Maglai Jenő.

A polgármester hozzátette, fontosnak tartja, hogy ne csak Szabadkán, hanem a környező településeken is új buszmegállók épüljenek. Két éven belül az összes állomást fel szeretnék újítani. Az idei munkálatokra 4,5 millió dinárt különítettek el a városi költségvetésből.

Custom Search