Selma DOO proslavila jubilej 25 godina postojanja

Pon, 06.10.2014 - 14:46 -- nikola.tumbas

Semaforizacija, Elektronika, Mašinstvo, Automatika, predstavljaju početna slova, koja čine ime "SELMA", preduzeća za proizvodnju, održavanje i projektovanje signalizacione opreme.

Preduzeće "Selma" je proslavila 25 godina postojanja rada u Subotici. Formirana je 1989 godine i bilo je  jedno od prvih privatnih preduzeća u Vojvodini. Selma je danas jedno od najbolji srednjih preduzeća u Subotici a vlasnik je Martin Paloš.

Od 42 zaposlenih u ovoj firmi 30 čine inžinjeri elektornike.

Selma proizvodi i održava semafore, radarske sisteme, parking sisteme, potapajuće stubove i drugo.

Nema grada u Vojvodini gde nisu postavljeni uređaji  koji su proizvedeni u Selmi.

Zaposleni u "Selmi" zadovljstvom ističu da  veoma savesno održavaju stare semaforske sisteme u Subotici, a u narednom peridou će većina semafora u gradu biti zamenja savremenijim uređajima na zadovoljstvo Subotičana.

Ova firma je izvozno orijetisana i najveći izvoz joj je u Evropskoj uniji, prvenstveno radaskih istema a u pregovorima su i sa afričkim zemljama, Omanom i  Arapskim emiratima.

Direktor Martin Paloš posebno ističe da će u narednom peridu biti postavljen video nadzor grada, koji će biti postavljen od strane ovoe fimre, kako bi se podigao nivo bezbednosti građana Subotice.

Za jubilej  Selmu su posetili Ljuben Hristov - pomoćnik gradonačelnika Subotice, Erika Kudlik - šef kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, Slobodan Vojinović predsednik RPK Subotica, Ivan Vojić Tunić - sekretar RPK i Vlatko Vidaković - sekretar odbora  informatike i elektonike. Oni su direktoru i vlasniku Selme Martinu Palošu čestitali  jubilej i predali prigodne poklone.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search