Spartak na Gradskom stadionu dočekuje Napredak

Pet, 03.10.2014 - 17:36 -- dejan.vukovic

Spartak je ponovo domaćin na Gradskom stadionu. U subotu 4. oktobra od 15 časova dočekuju ekipu Napredka u utakmici 8. kola Jelen Super lige. Povodom predstojeće utakmice održana je press konferencvija na kojoj su prisustvovali šef struke Petar Kurćubić i prvotimac Andrej Mrkela.

Petar Kurćubić očekuje tvrd i borben meč sa izuzetno motivisanim protivnikom. - Mislim da je najteže vezati dve utakmice na domaćem terenu i pobediti, a nama je ovo peta utakmica kod kuće. Za nas je sigurno veliki izazov da uradimo ono što je teško. Puni smo samopouzdanja što nam rezultati daju za pravo, a sa druge strane smo svesni šta nam nosi ova utakmica. Po tabeli smo favoriti, ali mi to tako ne smatramo i ne doživljavamo. Respektujemo svaku ekipu u našoj ligi i znamo šta nas čeka. Napredak je dolaskom novog rukovodstvo ekipa koja ostavlja srce na terenu. Momci devedeset minuta izgaraju na terenu i trenutno nemaju adekvatne rezultate. Mislim da će igrati na pobedu sa velikom željom da uhvate priključak. Kada su sudare dve ekipe sa istim motivima, publika će gledati jedan fajterski duel, sa borbom za svaki deo terena.

U roku pet dana ekipe će odigrati dve utakmice – Imamo sreće pa možemo računati na sve igrače. U jednoj fajterskoj utakmici pokušaćemo da uradimo sve kako bi zabeležili pozitivan rezultat i vezali dve pobede kod kuće i petu u prvenstvu. Nošeni podrškom naših navijača očekujem da dođemo do pobede što bi nam dalo jednu mirnoću u nastavku prvenstva i jedno zadovoljstvo jer bi naš bodovni saldo već sada bio veoma dobar. – istakao je Petar Kurćubić.

Andrej Mrkela, standardni prvotimac očekuje dobro izdanje svojih kolega i novu pobedu - Očekujem tešku utakmicu. Tabela zasigurno nije merodavna što se tiče ekipe Napredka. Radi se o kvalitetnoj ekipi sa dobrim pojedincima koje i lično poznajem. U poslednje vreme beležimo dobre rezultate. Uspeli smo posle jedne loše večeri u Novom sadu da se vratimo i dođemo do dve pobede u Kupu i Prvenstvu. Ako pokažemo svoju prepoznatljivu igru nema čega da se plašimo. Ovom prilikom pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas u sutrašnjem duelu.

U poslednje vreme Spartak igra utakmice sa malim brojem golova, najčešće su to pobede su minimalnim rezultatom. - Kada odigramo utakmice sa malim brojem golova, to je za nas dobro jer govori o tome da smo odigrali utakmicu sa vrlo čvrstom i organizovanom odbranom. Da ne dopuštamo protivnicima da protiv nas prave veliki broj šansi. Imamo situaciju da smo u sedam utakmica izuzev onog u Novom sadu primili samo jedan gol a da kući još uvek nismo primili gol i sa time treba da se ponosimo. To je neki naš plus, a sa druge strane nemamo mi neki igrački kadar bolji od drugih ekipa da bi lako pobeđivali i da bi to bilo ubedljivo. Sigurno da bi želeli da postignemo na svakoj utakmici maksimalan broj golova koliko možemo. Napravimo određen broj šansi, ne možemo naravno ni sve iskoristiti. Kada se tako gleda za nas su rezultati odlični jer pobeđujemo. Ne bih imao ništa protiv da u narednih pet utakmica kući zabeležimo iste ovakve rezultate. - zadovoljno je završio prvi trener "plavih golubova", Petar Kurćubić.

Tekstualni prenos utakmice Spartak - Napredak možete pratiti na našoj novoj sportskoj stranici u rubrici iz minuta u minut. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search