Jövőre folytatódhat a Népszínház építése

Kategorija: 
Izvor: 

Jövőre újraindulhat a szabadkai Népszínház régi épületének építése. Augusztus végéig elkészül az építkezés teljes körű tervdokumentációja Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szerint. Zorana Mihajlović közlekedési, infrastrukturális és építésügyi miniszter hozzátette, a jövő héten a Népszínház építéséről is tárgyalni fog Ivan Tasovac kulturális miniszterrel.

A szabadkai Népszínház régi épülete még mindig csontvázként mered a város központjában, de talán már nem sokáig. A belgrádi illetékes minisztériumok újra elkezdtek foglalkozni a szebb napokat is megélt épület újjáépítésével. „Találkoztam Tasovac miniszterrel, megegyeztünk, hogy jövő héten még egyszer összeülünk, hogy lássuk, hogyan fogjuk szabályozni az újjáépítést. Találunk rá módot. Ez a legfontosabb. Nekem az volt a legfontosabb, hogy a kulturális miniszter azt mondta: megoldást fogunk találni” – mondta Zorana Mihajlović közlekedési, infrastrukturális és építésügyi miniszter.

Maglai Jenő polgármester kedden szintén találkozott a kulturális miniszterrel, és megegyeztek, hogy a minisztérium minden információt megkap a színházzal kapcsolatos ügyekről az elmúlt évből. Emellett néhány héten belül újra egyeztetni fognak, és augusztusra elkészül a teljes tervdokumentáció is. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere: „Miután rendbe tesszük a köztársasági minisztériummal, illetve a tartományi kormánnyal és minisztériummal, remélem, hogy a következő évben megindulhat az építkezés folytatása.”

Van azonban még néhány akadálya az építkezésnek, amit minél előbb meg szeretne oldani a városvezetés. Szabadka ugyanis még nem kapta meg a Tartományi Nagyberuházási Alaptól a jóváhagyást, hogy kiírhatja a közbeszerzési pályázatot.

Custom Search