Brutális rablótámadások Csantavéren

Kategorija: 

Egyre erőszakosabb módszerekkel törnek áldozataikra a csantavéri lopások elkövetői. Több esetben is éjszaka támadtak meg egyedül élő idős embereket, és bántalmazták is őket. A rendőrség szerint ritkák az ilyen esetek. Nyilvántartásuk szerint visszaesett a faluban a lopások száma.

A csantavéri Szalkai Erzsébetet álmában támadták meg a rablók. A kert felől közelítették meg házat, és az ablakon keresztül mentek be. Az asszony próbált védekezni, de a támadók leteperték a konyhában. „A nyújtófával én kalamajkoltam, mindent csináltam, de amikor elment az áram, sötét lett, benyitott a konyhába, lenyomta a kezem, lefogott a földre, a nyakláncot kitépte a nyakamból. Éreztem, hogy kesztyű volt rajta, meg nála volt lámpa, meg a hogy világított, láttam, hogy az arcán is van valami.”

Tallós Mátyást saját ágyában fogták le a betörők vasárnap éjjel. A hétvégén több hízót és és egy marhát is eladott, nagyobb mennyiségű pénzt zsákmányoltak tőle. Brutálisan bántak el az egyedül élő idős férfivel. „Nagyon összevertek. Meg akart fojtani, le akart lőni. Kereste a pénzt, hogy adjam oda neki. Amikor megtalálta, akkor már nem ütött annyira” - mondja Mátyás.

A lopások mindennaposak Csantavéren. Sokan arra gyanakszanak, hogy szervezett bandák garázdálkodnak a faluban, akik kifigyelik az áldozatokat és összejátszanak, a minél nagyobb zsákmány reményében. Domonkos Gábor, a csantavéri Termelők Klubjának elnöke: „Szervezetten megy a dolog. Tudják pontosan, hogy kinél van pénz, mikor adott el valamit. Célszerűen mennek. Tehát szervezett dologról lehet szó. Sajnálatos módon, a hatóságok nem reagálnak az esetekre.”

A csantavéri rendőrségen nem nyilatkoztak a lopásokkal kapcsolatban. Kamerán kívül elmondták, nyilvántartásuk szerint csökkent a lopások száma az elmúlt időszakban.

Custom Search