Tri medalje Tamaša Kajdočija na Evropskom prvenstvu

Ned, 04.05.2014 - 13:16 -- dejan.vukovic

Tamaš Kajdoči dizač tegova i član Spartaka ostvario je još jedan odličan rezultat, osvojivši čak tri medalje Evropskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj za mlade do 17 godina.

Ovo su PRVE Evropske medalje u istoriji dizanja tegova Srbije. Predvođen trenerom reprezentacije i Spartaka Stipanom Vertom, na Evropskom Prvenstvu u kategoriji +94 kg, osvojio je srebrnu medalju u disciplini trzaj sa podignutih 155 kg. U izbačaju je podigao 185kg što mu je dodenelo bronzanu medalju. Zajedno u ukupnom poredku Tamaš je zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju sa 340 bodova. Srebrna medalja  mu je izmakla za jedan poen tj jedan kilogram pošto je Rus Akmeidanov Jurij zabeležio 341 kg (151kg+190kg). Novi Evropski prvak je Martirosjan Simon takmičar iz Jermenije sa 397 bodova u ukupnom poredku. 

Srbija je imala još jednog predstavnika na ovom Evropskom Prvenstvu, Gvozdenović Mišela koji se tzakmičio u kategoriji do 85kg. Mišel je na kraju zauzeo 16. mesto sa ukupno podignuta 225kg (100kg trzaj + 125kg izbačaj)

Tamaš Kajdoči je sa ostvarenim rezultatom ponovo oborio rekord Srbije i sa pokazao opravdano ulaganje i interesovanje Ministarstva za sport i omladinu republike srbije. Prepoznat je od Saveza dizača tegova Srbije kao vrhunski talenat, što na svakom takmičenje dokazuje.

Želimo puno sreće Tamašu u nastavku sportske karijere. 

 

Autor teksta: 
Custom Search