Közeleg a majális

Kategorija: 

A majálisozni vágyók már most tervezgetik, hogy hol szeretnék tölteni elsejét és másodikát. A legtöbben a szabadban ünnepel, sokan azonban nem terveznek komolyabb programot, és inkább lazításra, otthoni pihenésre használják fel a hosszú hétvégét.„Otthon lesz nálam a május elseje, jön a húgom , meg az unokahúgom és csinálok egy finom ebédet” - mondta Deák Magdolna, aki a munkaszüneti napot a családja körében tölti. Sokak számára azonban a május 1-je egyet jelent a szabadban való ünnepléssel.

A májusi ünnepek alkalmával évente több ezren látogatnak ki elsején és másodikán a Palicsi-tó partjára. Rengeteg szórakozási lehetőség közül választhatnak. Egyelőre még a rakodó munkások tesznek-vesznek a majálisozók körében közkedvelt Vidámparkban.
Jó Bernadett: „Rengeteg embertől hallottuk, hogy Palicsot látni kell és egyenlőre nem csalódtunk, mert ez a virágos mező gyönyörű, de van itt még sok minden, amit meg lehet nézni.”
Nagy Amália: „Egyelőre még nem tudjuk, minden évben kiszoktunk jönni vagy hosszabb időre vagy rövidebbre, most attól is függ, hogy milyen lesz az idő.”

A tavalyi 31 fokhoz képest, idény enyhébb időben lesz részünk. A meteorológus szerint érdemes lesz magunkkal vinni az esőköpenyt és az esernyőt. Délutánra akár kisebb záporok is kialakulhatnak, délelőtt azonban napos idő várja majd a majálisozókat. Kovács Géza meteorológus: „A jelenlegi számítások szerint, ami még relatívan még mindig messze van, főleg azért mert nagyon bizonytalan az atmoszféra, úgy tűnik, hogy harmincadikán illetve elsején meglehetősen stabil időre van kilátás, főleg a délelőtt folyamán. Többnyire napos, kevésbé felhős lesz az ég, de ami a lényeg, hogy a hőmérsékletben nem várható nagy változás kb. 21, 22 fokos maximális hőmérséklet várható, a reggeli hőmérséklet sem lesz hidegebb 10 foknál.”

A szakember szerint az egyre erősödő UVB sugárzás miatt könnyen leéghetünk, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről is. Az áprilisi változékony időjárás még május első napjain is folytatódik.

Custom Search