Összefogtak a csantavéri és az oromi gazdák

Kategorija: 

A Csantavér és Orom közötti út minőségén próbáltak javítani közös erővel a helyi gazdák. Példaértékű összefogás alakult ki. Összesen 30 földműves tette félre napi teendőit és segített felszántani az utat, hogy végül járhatóvá váljon. A nyári utak rossz minősége váltotta ki a gazdákból a nagyobb felháborodást, így jött létre ez a nagyobb összefogás is. A gazdák kora reggel indultak útnak. Nyolcan Oromról, huszonketten pedig Csantavérről kerekedtek fel, hogy elvégezzék feladatukat. A földművesek minden évben próbálnak javítani az út minőségén, eddig azonban egyszer sem sikerült ilyen nagy számban összefogniuk. Évek óta ez volt az első nagyobb megmozdulás.

Balog Zsolt, földműves, Csantavér: „Örülök, hogy a szervezőknek sikerült ilyen szép számban összeszedni az embereket. Példaértékű, azért mert mindenkinek érdeke, hogy az út rendben legyen, mert nem csak a termelők használják az utat, hanem nagyon sok magánszemély is.”

A tél folyamán a fagyok következtében megrongálódott út alapos javításra szorult - mondták a gazdák. A javítási munkálatokat nemcsak a földre kijáró gazdák, de a személyautókkal és tehergépkocsikkal közlekedők miatt is el kell végezni.
Magosi Norbert, földműves, Orom: „Azért amit mindenki használ, ami mindenkinek kell, azért az emberek megmozdítják magukat.”
Madár József, földműves, Orom: „Most össze tudtunk jönni és megcsinálni. Öröm a részvétel. Ha látjuk, hogy mindenki akarja, meg tudjuk csinálni.”

Az oromi gazdákat a helyi közösség üzemanyaggal támogatta, míg a csantavériek saját költségükre dolgoztak. A befektetés azonban így is megéri, mivel mostantól könnyebb lesz kijutni a földekre a gazdáknak, és az autósok is biztonságosabban közlekedhetnek.

Custom Search