Lemondott a szabadkai VKT haladó párti elnöke

Kategorija: 

Lemondott a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke, és a Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja. Polgári jogvédőt, és több közvállalat felügyelő bizottságának tagját is is kineveztek Szabadkán a Városi

Képviselő-testület mai ülésén.

Pártján belüli nézetkülönbségek miatt lemondott a szabadkai városi képviselő-testület elnöke Radmilo Todosijević. A Szerb Haladó Párt tagja a továbbiakban képviselőként lesz jelen a testületben. Helyére a párt javaslatára Ilija Maravićot választották meg. „Megtiszteltetés és öröm a Városi Képviselő-testület elnökének lenni a lakosok és a legnagyobb párt, a Szerb Haladó Párt előtt is, mely a köztársasági választásokon is megmutatta, hogy tényleg a legerősebb, a legnagyobb és a legkomolyabb, melynek hisznek a lakosok. Ezáltal is nagyobb a felelősségem és a kötelezettségem nekem, mint a Városi Képviselő-testület elnökének, hogy képviseljem a pártot és a szabadkai polgárokat is.”

Saját kérésére leváltották a szabadkai Városi Tanács gazdasággal megbízott tagját, a szintén haladó párti Milan Vučkovićot is. Őt Nebojša Daraboš váltja. A város polgármestere elmondta, mindazok a változások, amelyek a mostani ülésen végbementek, a párt belügye, az azonban mindenképpen fontos, hogy megválasztják a közvállalatok felügyelő bizottsági tagjait. Maglai Jenő polgármester: „Az SZHP részéről lesznek jelölve ezek az emberek, ezáltal teljes számban lesznek megválasztva a közvállalatok felügyelő bizottságainak tagjai, ezáltal elhárul az akadálya annak, hogy a közvállalatoknak a működésében bármi gond legyen.”

A Képviselő-testületi ülésen hat éves megbízatási időre kinevezték Szabadka Város polgári jogvédőjét. A tisztséget Zlatko Marosiuk tölti be. „A polgári jogvédő alapvetően a saját tudása, a szabályozási rendeletek ismerete és saját autoritása alapján dolgozik. Ebben a városban határozatainkat, elképzeléseinket és javaslatainkat elfogadják és végrehajtják, és ez a legfontosabb.

Szabadka Zsinagóga Alapítványra módosították az SOS Zsinagóga, a Zsinagóga Felújítására és Helyreállítására Létesített Alapítvány elnevezést. A módosítással és kiegészítéssel hatékonyabbá és aktuálisabbá tennék működését. Az alapítványt igazgatóbizottság irányítja, melynek elnöke a város polgármestere. Az önkormányzat 3 taggal vesz részt a munkában, 3 tagot delegál a Zsidó Hitközség, 2 tagot pedig a Magyar Nemzeti Tanács. Kerekes László, a VMSZ szabadkai frakcióvezetője: „Az MNT társpénzelőként is részt vesz a jövőben ennek a projektumnak, a Zsinagóga revitalizációjának, restauralizációjának a munkájában. A magyar állam által biztosított pénzek az MNT-n keresztül fognak majd rendelkezésre állni. A kuratórium megszűnik.”

A Szabadka város területére vonatkozó távfűtési díjak elszámolási módjának felülvizsgálatára, a tavaly decemberben megalapított munkatestület elnökévé Ivan Francisković helyére Grgo Horvatskit nevezték ki. Az ülésen új általános szabályozási terv meghozataláról is döntöttek a Kertváros és Újváros övezetekre, a Kisradanovác, Radanovác és Palics övezetek részeire, valamint Alsó Tavankút településre vonatkozóan.

Tagovi: 
Custom Search