"Učestvuj i osvoji" - foto-video konkurs Američkog kutka

Čet, 27.02.2014 - 15:05 -- Američki kutak ...

Propozicije foto-video konkursa

  1. Organizator nagradnog foto-video konkursa je American Corner, Gradska Biblioteka Subotica, Cara Dušana 2 (u daljem tekstu Organizator).
  2. Konkurs (prijave i glasanje) traje od 27.02.2014. do 31.3.2014.god. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada će se obaviti 4.4.2014. god. u prostorijama American Cornera u ulici Cara Dušana 2, Subotica, gde će tom prilikom biti postavljena izložba najboljih radova tj. radova koji su ušli u prvih 30 za fotografiju i 20 za video a na osnovu broja “lajkova” na Facebook stranici American Cornera Subotica.
  3. Tema konkursa je American Corner Subotica. Datum početka foto-video konkursa je 27.02.2014. Prijem fotografija obavlja se putem E-maila na adresu [email protected], ili lično u prostorijama American Cornera u ulici Cara Dušana 2, Subotica, a video materijala isključivo lično.
  4. Fotografije i video snimci će biti objavljivani na Facebook stranici American Cornera Subotica - https://www.facebook.com/americancornersubotica, i to onim redom kako pristižu.
  5. Glasanje će se obavljati “lajkovanjem” fotografije ili videa na Facebook stranici koju je takođe prethodno potrebno “lajkovati” kako bi imali mogućnost glasanja za same fotografije ili video spotove.
  6. Broj “lajkova” na Facebook stranici samo delimično utiču na izbor najbolje fotografije ili videa. Po zaključenju glasanja putem Facebook-a, tročlani žiri će od 30 fotografija i 20 video spotova odlučiti o pobednicima, jedan u kategoriji foto i jedan u kategoriji video.
  7. Žiri čine: - Dragan Rokvić – direktor Gradske Biblioteke Subotica

-   Mile Tasić – likovni kritičar

-   Svetlana Ždrnja - slikar

  1. Fotografije moraju biti do sada nigde objavljivane, u elektronskom formatu: JPEG, minimum 600 pixels širine, maksimalne veličine do 5 MB. Dozvoljene su jedino korekcije boje i oštrine. Fotografije i video koje budu imale druge vrste intervencija neće biti prihvaćene.
  2. Video mora biti do sada nigde objavljivan, u rezoluciji PAL (720 x 576 pixels, 25 fps), u AVI ili MPEG formatu u trajanju od min. 1 minut do max. 3 min. Kraći ili duži video materijali neće biti prihvaćeni.
  3. Pravo na učešće imaju svi ISKLJUČIVO ČLANOVI American Corner-a Subotica (učlanjenje je besplatno u prostorijama American Cornera u ulici Cara Dušana 2, Subotica).
  4. Svaki učesnik ima pravo učešća sa najviše TRI fotografije i/ili TRI video spota.
  5. Organizator zadržava pravo da prihvati ili ne prihvati fotografiju ili video za koju smatra da ne odgovara temi postavljenog konkursa ili koja tehnički ne zadovoljava minimum kriterijuma koji određuje konkurs, bez posebnih objašnjenja. Zabranjeno je postavljanje (slanje) fotografija ili videa uvredljivog ili pornografskog sadržaja.
  6. Organizator će odobravati fotografije najmanje jednom u 48h. Organizator se ne obavezuje da će članovima čija je fotografija ili video prihvaćena za foto-video konkurs slati email sa obaveštenjem o prihvatanju fotografije.
  7. Biraju se dva najbolja rada, jedan za fotografiju, a drugi za video. Svaki glasač može da dodeli najviše po jedan glas za bilo koju od fotografija ili video u galeriji.
  8. Glasanje je otvoreno za sve koji su registrovani na Facebook fan strani American Cornera Subotica - https://www.facebook.com/americancornersubotica
  9. Nagrađeni autori fotografije i videa objavljuju se na Facebook fan strani American Cornera Subotica.
  10. Autor fotografije koju je žiri proglasio za najbolju a koja je na osnovu glasova posetilaca Facebook fan strane American Cornera Subotica ušla u prvih 20, za nagradu dobija foto-aparat Nikon CoolPix L320 dok autor videa po izboru žirija dobija Tablet PC PRESTIGIO MultiPad 7.0 Ultra+ 7" 4GB.
  11. Fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske odnosno oni moraju biti autori te fotografije. Onaj ko postavlja fotografije na konkurs, mora imati neotuđiva autorska prava na tu fotografiju ili video koja su definisana važećim zakonima o autorskim pravima. Strogo je zabranjeno kopiranje takvog sadržaja bez dozvole autora. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica. Ukoliko Organizator posumnja da neko postavlja fotografiju ili video na koju nema pravo, može zatražiti dodatni dokaz o autorstvu ili bez daljeg objašnjenja obrisati taj rad iz konkurencije.
  12. Organizator ima pravo na korišćenje svih objavljenih fotografija ili video u okviru konkursa isključivo za promociju foto-video konkursa u bilo kojem obliku i u bilo kojem mediju. Pri tome će organizator nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ukoliko to uredništvo drugog medija ne učini. Pri ovakvom korišćenju Organizator se oslobađa od bilo kakvih potraživanja od strane Autora fotografija ili video na konkursu.
  13. Jedan učesnik konkursa može osvojiti samo jednu nagradu u foto-video konkursu. Ukoliko više fotografija ili video istog učesnika bude predviđeno za nagrade, taj učesnik dobija samo jednu nagradu, a ostale nagrade se redom dodeljuju učesnicima čije fotografije slede u nizu najbolje plasiranih.
  14. Korišćenje bilo kakve vrste kompjuterskog koda, virusa, ili bilo čega što može ometati, onemogućiti, naneti štetu, ili zloupotrebiti glasanje je zabranjeno. Takvi postupci mogu dovesti do eliminacije učesnika iz daljeg takmičenja i/ili zabranu glasanja onog ko je navedena pravila prekršio. Ukoliko se proceni ili posumnja da neki od učesnika na bilo koji način fabrikuju glasove (nagle promene broja glasova, bilo kakve naznake manipulisanja), Organizator zadržava pravo da ih diskvalifikuje iz konkursa i zanemari njihove glasove bez daljeg obrazloženja.
  15. Postavljanje komentara i diskusija dozvoljeni su tokom trajanja konkursa, ukoliko su u granicama pristojnosti i ne vređaju na rasnoj, verskoj, nacionalnoj, polnoj ili bilo kojoj drugoj diskriminišućoj osnovi.
  16. Rok za preuzimanje nagrada je 30 dana od dana proglašenja. Nakon 30 dana. Organizator zadržava pravo da ne dodeli nagradu dobitniku.
  17. Nepridržavanje gore navedenih pravila podleže diskvalifikaciji iz foto-video konkursa.
  18. Ukoliko postavite vašu fotografiju ili video u foto-video konkurs, prihvatili ste uslove navedene u prethodnim stavkama.
  19. Sve žalbe i reklamacije rešava Organizator konkursa. Žalbe se šalju elektronskim putem na kontakt adresu [email protected] u roku od 48 sati od trenutka objavljivanja pobednika. Organizator se obavezuje da će osnovane žalbe razmotriti i odgovoriti na njih 5 radnih dana po isteku roka za slanje žalbi.

Američki Kutak Subotica

Cara Dušana 2, Subotica 24000

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 27.02.2014 - 12:00
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 01.04.2014 (All day)
Kategorija: 
Custom Search