Áram nélkül több Szabadka környéki tanya

Kategorija: 
Izvor: 

Áram nélkül maradt több mint húsz Szabadka környéki tanya. Az Áramszolgáltató munkatársai nehezen tudják megközelíteni a területet a hatalmas hófúvások miatt. Hasonlóan rossz a helyzet a peremvárosban is. Egyszer sem túrták el a havat a szabadkai Makkhetes szélén lévő utcákban. A néhol egy méteres hóban számos autó elakadt, az is, amelyen hólánc volt. A lakosok a Köztisztasági Közvállalathoz fordultak segítségért, de nem kaptak.

60 cm-től egy méteres hóban elakadt autók, hóval betemetett utcák. Ez a látvány a Szabadka peremén lévő Makkhetesen. A Topčider és az Anna Frank utca lakosai térdig gázolnak a hóban.

Gálfi Tibor: „Nem tudunk kihez fordulni, nem győzzük takarítani magunk az utcát, hogy ki tudjunk jönni az utcából. Úgyhogy elakadtak az autók. Látszik, az autó láncokkal elakadva, úgyhogy egyszerűen lehetetlen a közlekedés.”

Az utca lakosai szerint egyedül képtelenek megbirkózni a hóval. Az idősek, betegek házukban rekednek.

Stipan Letić: „El kellett vinnem a feleségemet injekcióra. Hogyan? Hogyan vigyem el őt? A szomszédnak kellett szólnom, akinek van traktorja, a feleségemet a traktorba kellett helyeznem, és elvinnem az orvoshoz, hogy megkapja az injekciót.”

A Makkhetesen élő emberek attól tartanak, a hó elolvadása után sem lesz könnyebb, hiszen akkor a víz önti el az utcákat.

Custom Search