Kinevezték a Városi Választási Bizottság tagjait

Kategorija: 

Egyhangúlag elfogadta a szabadkai városi képviselő-testület az új összetételű Városi Választási Bizottság kinevezését. A rendkívüli ülés összehívását bírálták egyes ellenzéki képviselők. Véleményük szerint pénzkidobás volt egy napirendi pont miatt ülést tartani. 

Szabadka Város Választási Bizottságát utoljára 2010-ben választották meg. A 2012-es választások után az akkori hatalmi többség nem változtatta meg a bizottság összetételét. Erre most került sor. Ladóczki Gyula, a képviselő-testület titkára elmondta: „Tekintettel kell arra is lenni, hogy köztársasági szinten hamarosan várhatóak a választások kiírása, és ilyen értelemben volt szükség arra, hogy a Városi Választási Bizottság is a helyi képviselő-testület összetételét tükrözze.”

Az ellenzéki képviselők egyetértettek a Városi Választási Bizottság kinevezésével. Véleményük szerint azonban emiatt nem kellett volna rendkívüli ülést összehívni. Sebők Róbert, az LDP-.MOST frakcióvezetője kiemelte: „A mai ülés több mint 250 000 dinárba került, ami normális körülmények között öt percig kellett volna, hogy tartson. Ez szerintem elfogadhatatlan. Ezért az LDP frakciója lemond a mai juttatásokról, és humanitárius célokra ajánlotta azt fel.”

A VKT elnök szerint a választások kiírása előtt dönteni kellett a Városi Választási Bizottság újraválasztásáról. Azt nyilatkozta, hogy jobb a történések elé menni, mint meglepődni a nem várt fordulatokon. A rendkívüli ülés költségei szerinte nem jelentősek. „Nem mondanám, hogy ez egy nagy költség. Egyedül az, hogy egy óráig működött a városi képviselő-testület kivilágítása. Más költségek nincsenek” – nyilatkozta Radmilo Todosijević.

A városi képviselő-testület egyhangúlag nevezte ki az új összetételű Városi Választási Bizottságot, melynek elnöke a Vajdasági Magyar Szövetség javaslatára Kovács Károly okleveles jogász lett.

Custom Search