Spartak izbacio Partizan iz Kupa

Sre, 04.12.2013 - 18:27 -- dejan.vukovic

Spartak - Partizan 2:0 (2:0).

Gradski stadion, gledalaca: oko 4.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš), pomoćnici: Dalibor Đurđević (Kruševac), Milan Minić (Niš). Žuti kartoni: Jovanić, Cicmil (Spartak), Malbašić, Ostojić (Partizan). Strelci: 1:0 Šarac u 11. minutu, 2:0 Nosković u 15. minutu

Spartak: Jovanić, Antonić, Radović, Cicmil, Puškarić, Kovačević (78. Vojvodić), Džugurdić (67. Farkaš), Trivunović, Torbica, Šarac, Nosković (86. Milić)

Partizan: Stojković, Obradović, Volkov (46. Petrović), Ostojić, Stanković, Đemba (43. Ilić), Marković, Jojić, Malbašić, Luka (76. Grbić), Ninković.

Spartak se plasirao u polufinale Kupa Srbije pobedivši aktuelnog prvaka države ekipu Partizana sa 2:0. Oba gola na utakmici postignuta su u prvom poluvremenu za samo četiri minuta. Strelci za veliku radost subotičana su bili Šarac i Nosković.

Subotičani su dobro započeli utakmicu, videla se velika želja od samog početka. Prvu priliku prospustili su već u 7. minutu kada Džugurdić u punom trku nije uspeo da savlada istrčalog golmana Stojkovića. Uzvratio je Partizan preko Ninkovića ali siguran na golu domaćih bio je Jovanić. Par minuta kasnije Antonić je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, a Stojković loptu izbacio u korner. Spartak  je poveo u 11. minutu kada je Torbica odlično izveo korner lopta došla do Šarca koji sa šesnaest metara preciznim volejom pogađa mrežu za veliku radost.
 
Nakon samo četiri minuta novi gol za Spartak. Šarac je pritisnuo Volkova i izborio se za loptu koju je nabaciopred gol gde se vešto otkrio Nosković i u padu sa pet metara savladao nemoćnog Stojkovića. Usledile su nove prilike domaćina koji su igrali krajnje nadahnuta i veoma borbeno. Partizan je priliku imao u 30. minutu kada je Luka prošao krozu sredinu, šutirao u padu ali golman Spartaka nije dao da se iznenadi. Najbolju priliku gosti nisu iskoristili u 39. minutu kada je Malbašić sjajno proigrao Ninkovića koji šutira pored golmana Jovanića ali na gol linijise našao Antonić koji izbija loptu.

U nastavku prvu priliku propušta Džugurdić u 50. minutu kada je odlično šutirao ali golman Partizana brzom reakcijom loptu šalje preko gola. Ilić koji je ušao u finišu prvog poluvremena pokrenuo je igru gostiju. Upošljavao je najiskusniji igrač Partizana svoje saigrače koji nisu uspeli da savladaju odličnog golmana Jovanića na golu Spartaka. Stvarao je Partizan pritisak ali ti napadi nisu bili toliko ni opasni po gol zbog požrvtovane igre domaćih. Šansu je imao Ninković u 66. minutu kao i Jojić šest minuta kasnije ali rezultat se nije menjao.

Probao je Ninković svoj šut u 79. minutu, no izborio je samo korner posle intervencije Jovanića. Usledila je opasna kontra Spartaka koju je povukao Torbica uposlio Noskovića koji šutira silovito ali za malo i neprecizno. Do kraja meča gosti su napadali ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search