Az oktatásé volt a főszerep az MNT 36. ülésén

Kategorija: 

Oktatási kérdésekről döntöttek a Magyar Nemzeti Tanács 36. rendes ülésén. Mindegyik napirendi pontot elfogadták. A többi között meghosszabbították a Várady kiválósági ösztöndíj hitelpályázatának átadási határidejét november 15-ig, illetve támogatták 11 vajdasági iskolában a 15 fő alatti osztályok elindítását.

Korhecz Tamás, az MNT elnöke beszámolt a Várady ösztöndíj ún. harmadik pilléréről is. Több vállalkozó jelezte, hogy pénzadománnyal támogatná a keretösszeget.

A szavazatok alapján az MNT a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium esetében 135 férőhelyet támogat. A 15 főnél kevesebb létszámú magyar tagozatok megnyitásáról is egyöntetű döntés született. 11 vajdasági oktatási intézmény esetében támogatják az öt főnél népesebb osztályok megnyitását. Egyedül a Törökkanizsai Gimnázium esetét nem tudták felkarolni.

Végül a jelen lévő képviselők megszavazták az utolsó napirendi pontot is, miszerint az MNT támogatja a Tankönyvkiadó Intézet első osztályosoknak szóló két tankönyvét. Ezek a Környezetünk és a Gondolkodó munkafüzet. Az ülésen minden napirendi pontot elfogadtak az MNT tagjai.

Custom Search