Četrnaesti skup MENSE na Paliću

Čet, 05.09.2013 - 08:27 -- nikola.tumbas

PALIĆ 2013.

            Ovo je četrnaesti skup na Paliću. Prvi put je organizovan 2000. godine, sa željom da se okupe članovi Mensi iz okolnih zemalja, kao i zemalja bivše SFRJ. Za sve ove godine imali smo sjajna predavanja, kurs nenasilne komunikacije, dosta korisnog smo naučili, družili se sa naučnim i društvenim autoritetima naše zemlje, javnim ličnostima, bilo je mnogo zabave, smeha, druženja, odlične hrane i sjajnog provoda. Odličan tekst o jednom od prethodnih skupova nalazi se na http://www.mensa.rs/sr/aktivnosti/Palic_2005.

            Želja organizatora je da se ove godine obradi jedna korisna tema, koja može doprineti razvoju Mense i njenih članova, u cilju ličnog usavršavanja i širenja vidika i pogleda na svet.     

            Kao i pretodnih godina smeštaj učesnika skupa je u sopstvenoj organizaciji, s obzirom na bogatu turističku ponudu na Paliću ovo ne bi trebalo da predstavlja problem.

Ove godine će u okviru okupljanja biti održano i zasedanje Skupštine Mense Srbije, što znači da će članovima koji dolaze iz drugih sredina, a budu prisustvovali zasedanju biti pokriven deo troškova prevoza do Palića.

 

PROGRAM SKUPA

PETAK 06.09.

14:00 - 18:00 Dolazak i smeštaj učesnika

19:30 na dalje - YACHTING KLUB Palić - večera za sve učesnike skupa, hrana je besplatna, piće se plaća.

 

SUBOTA, 07.09.

Tema skupa: Teorije zavere ili zavere u praksi

11:00 - 11:15 Otvaranje skupa u EKO centru na Paliću

11:15 - 12:45 Predavanje o temama koje nas sve svakodnevno zanimaju, a nemamo uvek priliku da se o njima direktno raspitamo. Da li su svetske zavere stvarnost ili samo teorija, odgovoriće nam ljudi koji znaju: Dejan Lučić, nekada novinar, sada pisac i poslovan čovek, autor mnogih knjiga koje možete videti na http://www.dejanlucic.net/sr/, kao i Svetozar Radišić, nekada pukovnik i portparol Vojske Jugoslavije, sada takođe pisac i autor većeg broja knjiga, koje možete videti na http://www.svetozarradisic.com/.

12:45 - 13:10 Pauza

13:10 - 17:00 Skupština Mense Srbije (obezbeđen je ketering u pauzama, za članove i goste)

13:30 - 17:00 Za decu Mense, dok su roditelji na skupštini, organizovano je razgledanje ZOO vrta.

15:30 -18.00 Za goste koji nemaju obavezu da prisustvuju skupštini, naročito za goste iz drugih zemalja,  slobodne aktivnosti, razgledanje ZOO vrta, okoline jezera, kao i organizovano razgledanje Subotice, ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih.

18:00 Za roditelje i ostale zainteresovane, predavanje: NTC sistem učenja, dr Ranko Rajović 

19:00 pa na dalje - VEČERA ZA SVE UČESNIKE na Ženskom štrandu, na obali jezera. Posle večere sledi žurka na istom mestu, uz propratne igre i zivu muziku. Takođe, hrana je besplatna, piće jedan deo obezbeđeno od sponzora, ostalo se plaća.

19:00 Za decu Mense: veče sa Urošem Petrovićem - takođe na Ženskom štrandu

 

NEDELJA, 08.09.

09:00 - 12:00 Palićka olimpijada na obali jezara, kod vile “Bagojvar”, na oko 100 m od Eko centra  (prijave ne licu mesta). Olimpijada podrazumeva sportske igre, često vrlo šaljive, skakanje u džaku, teranje obruča, bacanje kamena sa ramena, povlačenje konopca, vaterpolo na suvom itd. Puno smeha i zabave, dobrog sportskog duha. Više informacija o Palićkoj olimpijadi,  i njenom osnivaču Lajošu Vermešu možete naći na http://hr.wikipedia.org/wiki/Pali%C4%87ka_olimpijada

12:00 - 13:00 Po potrebi nastavak skupštine, ukoliko se u subotu ne završe sve tačke dnevnog reda. 

13:30 RUČAK – nedeljni ručak - švedski sto u restoranu “Mala gostiona” na Paliću, po ceni od 1090 dinara, u što je uračunata hrana u neograničenim količinama i domaće vino, ostalo piće se plaća posebno. Za odrasle i decu iznad 12 godina 1090 RSD, za decu od 6 do 12 godina pola cene, za decu ispod 6 godina besplatno.

15:00 - 16:00 EKO CENTAR (a možda i ne J )

Dodela medalja Palićka olimpijada

Pozdravna reč svih učesnika i ispraćaj gostiju.

 

Molimo sve članove i goste, da prijave svoj dolazak na skup putem prijavne forme na stranici http://www.mensa.rs/sr/forme/60/

Ovo je veoma važno učiniti, kako bi smo znali planirati sva potrebna sredstva, hranu i slično, za sve učesnike. Onaj ko vrši prijavu, bilo da je član Mense Srbije ili gost, može u formi da prijavi i svoje goste i članove porodice. Poželjno je u napomeni napisati koji je broj dece od prijavljenih svojih “gostiju”.

Srdačan pozdrav i vidimo se na Paliću!

Boris Teodosijević
Podpredsednik Mense Srbije

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 06.09.2013 - 14:00
Vreme održavanja - kraj: 
Ned, 08.09.2013 - 16:00
Custom Search