Legfeljebb egy hetet késnek a magyar nyelvű tankönyvek

Kategorija: 
Izvor: 

Nem lesznek hiányzó magyar nyelvű tankönyvek Vajdaságban. Ha nem is iskolakezdésre, de már az első héten a diákok rendelkezésére állnak majd a hiányzó kiadványok.

A legnagyobb hiánycikkek az olvasó- és történelemkönyvek. Hónapokkal ezelőtt felröppentek a hírek, hogy nincs anyagi keret a már eddig engedélyezett tankönyvek kinyomtatására. Deli Andor tartományi oktatási titkár elmondta: „A titkárság és ugyanúgy a köztársasági képviselőink is kaptak ígéreteket, erős ígéreteket a minisztérium, sőt a miniszter részéről, hogy ezzel nem lesz gond, ugyanakkor a tankönyvkiadókból származó információk nem ezt sugallják, ezért gondoljuk, hogy a tankönyvek nem lesznek elkészülve szeptember elsejére, valószínűleg a dolog tolódni fog.”

A 34 hiányzó tankönyvből 11-et még szabad eladásban meg lehetett találni, de 23 nyomtatvány már raktáron sem volt. Az MNT Közoktatási Bizottságának elnöke szerint úgy tűnik, hogy nem lesznek nehézségek a tankönyvellátással. „A hétvégén minden egyes eddig engedélyezett tankönyvnek a nyomdai előkészítése megtörtént, úgyhogy a nyomdán múlik, hogy kapacitással hogy bírja, illetve, hogy elsejéig valóban minden tankönyv elkészül-e, 1-től 8-ig. Várhatólag szeptember első hetén ezek a tankönyvek mind elérik a kisdiákokat, illetve a nagyobb diákokat” – mondta Joó Horti Lívia.

Az elsőtől negyedik osztályosok ingyen kapnak tankönyveket. A tankönyvcsomagok a felsősöknek mintegy 10-14 ezer dinárba kerülnek.

Custom Search