Česttitka GO URS-a Verici Kalanović na izboru za najministra u regionu jugoistočne i srednje Evrope

Kategorija: 
Izvor: 

Regionalni žiri, koji je sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika iz više država, doneo je odluku o dodeli najveće regionalne evropske nagrade ,,Najministar u regionu jugoistočne i srednje Evrope'' ministarki regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verici Kalanović.

Žiri je imao u vidu velike zasluge dobitnice ovog priznanja kao čoveka koji širi pozitivnu energiju, radi i gradi bolje poslovne odnose i prijateljstva, stvarajući prostore za ugodnije življenje. Ličnim doprinosom i angažovanjem, i vlastitim zalaganjem povezivanja ljudi i biznisa, ministarka Kalanović je značajno uticala i na stvaranje povoljnijeg ambijenta za poslovanje domaćih i stranih kompanija i za investiciona ulaganja. Kako stoji u obrazloženju žirija, ona je  nosilac pozitivnog i optimističkog progresa, osoba koja stvara uslove za bolji život u Srbiji i regionu, uz to je dobar čovek i humanista.

Verica Kalanović  i njen tim u Ministarstvu su otvorili mnoge međudržavne puteve, posebno privredne i trgovinske saradnje i postigli su značajne rezultate u radu, posebno u odnosima sa Belorusijom i Crnom Gorom.

Nagrada predstavlja i veliko priznanje za Vladu Republike Srbije, za njenu hrabrost u teškim vremenima, za reforme koje sprovodi, za implementaciju Briselskog sporazuma i rukovođenje Srbijom pred početak pregovora sa Evropskom unijom.

Gradski odbor URS-a Subotica čestita Verici Kalanović na izboru za najministra u regionu jugoistočne i srednje Evrope. Verica je i kao ministar i kao stranački funkcioner širila pozitivnu energiju, nesebičnim zalaganjem uticala na stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta i uslova za bolji život u Srbiji, otvorila puteve privredne i trgovinske saradnje, a osim toga je izuzetna žena i dobra saradnica.

Custom Search