A VMSZ-ben nincs pártszakadás

Kategorija: 

A Vajdasági Magyar Szövetségben nincs pártszakadás és nem is lesz - nyilatkozta ma sajtótájékoztatóján Pásztor István pártelnök, aki az utóbbi hetek mendemondáira reagált. A továbbiakban nem szavaznak meg olyan döntéseket, amelyekkel nem értenek egyet, de amilyeneket eddig a koalíciós béke érdekében mégis megtettek. Csak azt tudják támogatni, aminek az igazságosságáról, előremutatóságáról meg vannak győződve - tette hozzá Pásztor István.

A pártelnök először arra emlékeztetett, hogy május 21-én múlt egy éve, hogy a VMSZ bűnvádi feljelentést tett választási csalás gyanújával ismeretlen személyek ellen - erre azóta sem kaptak választ. Nem hagyják annyiban a dolgot. A pártelnök ezután reagált az elmúlt hetekben szárnyra kelt híresztelésekre, amelyek szerint a pártban szakadás van, megosztottság. Pásztor István: „Az elmúlt hetek, az elmúlt egy hónap feszültségekkel teljes és feszültségekkel terhelt időszak volt. Ezek a feszültségek azoknak a mindennapoknak a következménye, amivel a politizálásában is, Szabadkán is folyamatosan találkozunk. Ugyanakkor egészen biztos, hogy ezek mögött a feszültségek mögött egy gerjesztő szándék is van.”

A pártelnök kiemelte, több tíz embernek több tíz órán át tartó megbeszélésekor a kérdések túlnyomó hányadát sikerült letisztázniuk. Pásztor István: „A Vajdasági Magyar Szövetségben nincsen szakadás, nem lesz szakadás, a VMSZ egységes abban az ambíciójában, hogy nem abban érdekelt, hogy kocsmai asztalnál ülve, egyeseket vesztegetve, megpróbáljon többséghez jutni. Minket ez nem érdekelt eddig sem és most sem érdekel.”

Abban érdekeltek, hogy megfogalmazzák a párt politikai ambícióit és annak mentén próbáljanak politikai többséget biztosítani annak megvalósításához. Azon lesznek, hogy megállítsák Szabadka lecsúszását, az elszegényedést és az elvándorlást. Az már másodlagos kérdés, hogy ehhez kik lesznek a partnereik, és hogy ezt ellenzéki vagy többségi pozícióból végzik-e - mondta sajtótájékoztatóján Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Custom Search