Idén nem fürödtek a diákok a szökőkútban, mivel nem volt benne víz

Kategorija: 

Megkezdődött a ballagások időszaka Szerbiában. Szabadkán a „hagyományhoz” híven több száz diák vonult ki a kék szökőkúthoz, abban a reményben, hogy mint idősebb társaik, ők is megfürödhetnek a szökőkút vizében. Meglepetés várta őket. A szökőkút vizét ugyanis leeresztették. Ettől függetlenül a diákok jól érezték magukat. A lakosok között azonban többen is bosszankodtak.

Több évtizedes „hagyománya” van már Szabadkán annak, hogy a végzős középiskolás diákok az utolsó tanítási napon a főtéren lévő szökőkútban engedik ki a gőzt. Idén is több száz diák vonult a térre. A lakosok között sokan felháborodva látták, ahogy a diákok ugráltak a Zsolnai kerámiából készült szökőkúton. „Idejöttem, hogy elmondjam, hogy a zöld szökőkutat ugyanígy tették tönkre, amit a lakosok fizettek az adójukból. Az urak, akiket azért fizetnek, hogy megvédjék ezt a vagyont, a szép városunkat, megengedik, hogy a gyerekek a cipőjeikkel ugráljanak rajta. Miért nem ugrálnak a földön? Ez Önök szerint így rendjén van?”

Az illetékes személyek állítólag azt felelték a kérdésre, hogy nem tudnak a tömeg akarata ellen tenni. Ugyanakkor komoly lépéseket tettek, hogy elkerüljék a balesetet. A szökőkút vizét ugyanis leeresztették. Ez sem kedvetlenítette el a fiatalokat. „Igazából szerintem nagyon klassz, hogy ezt minden évben megszervezik. Igaz, hogy most kiszívták a vizet a kútból, de mi így is jól érezzük magunkat, úgyhogy felhőtlen a hangulat.”

A fiatalok szerint ezen a napon mindegyik osztály eggyé vált. Egyként ünnepelték az utolsó napot. Az évek alatt kialakult barátságokat pedig életük végéig szeretnék megtartani.

Custom Search