Krivi za nadležnosti koje – nemaju

Kategorija: 
Izvor: 

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici začuđen je izjavom člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Šimona Ostrogonca, datom listu „Magyar Szó” (izdanje od utorka, 14. maja), koji za loše funkcionisanje protivgradne odbrane u subotičkom ataru krivicu prebacuje na mesne zajednice, u prvom redu Stari Žednik i Čantavir.

Pošto mu je u resoru poljoprivreda, morao bi znati da sistem protivgradne zaštite u Srbiji deluje u okviru Sektora za vanredne situacije MUP-a, a da je za strelce nadležan Hidrometeorološki zavod Srbije. Mesne zajednice u tom sistemu nemaju nikakve nadležnosti, između ostalog ni nadležnost da naručuju protivgradne rakete, i besmisleno je odgovornost za loše funkcionisanje protivgradne odbrane i štetu koju je grad naneo prebacivati na njih.

Sasvim je druga stvar što protivgradna odbrana zakonski praktično nije ni regulisana, kao i to što je tek sada, mesec dana nakon početka sezone odbrane od grada, u toku nabavka 3.800 raketa – otprilike jedna raketa za svaku od 3.500 stanica za ispaljivanje, koliko ih ima u Srbiji.

Biro za informisanje   GrO LSV Subotica

Custom Search