Betörtek a Csantavér Labdarúgó Klub büféjébe

Kategorija: 

A labdarúgó klub büféjében keletkezett kár értéke mintegy 10 ezer dinár. Az esetet jelentették a rendőrségen. A hatóság emberei azt mondták, majd értesítik a sértetteket, amennyiben előkerülnek a tettesek. A csantavéri klub egyébként nemrég ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját.

Kifeszítették a rácsokat és betörték az ablakot. Így jutottak be a labdarúgó klub étkezdéjének konyhájába. Az épület mögötti elhagyatott udvaron keresztül érkeztek a tolvajok. Kipakolták a hűtőt és az üvegvitrint, üdítőket, fűszereket és étkezési eszközöket zsákmányoltak. Már negyedszer törtek be - mondta Gubis Ferenc, a büfé vezetője. „Úgy veszem észre, hogy csak olyan jöhetett be, aki ide különben is bejár. Bárki nem tudhatja, hogy hátulról a sötét üvegen keresztül hova fog belépni. Fiatalok lehettek, elvitték a napraforgót, kikirikit, üdítőket.” A csantavéri futball klub épülete már többször volt a tolvajok célpontja. Az öltöző ajtaján még most is látszódnak a betörés nyomai. Tavaly a lopások következtében mintegy 50 ezer dináros kár keletkezett - mondta Damir Rekić, a klub titkára. „Nem az első betörés, ami történt. Tavaly eltűnt a reflektor a lelátóról, az öntözőberendezés gumicsövei és fémalkatrészei. Sőt még az öltözőkbe is betörtek, elvitték a labdákat és mezeket.”

Mivel kisértékű lopásról van szó, az érintettek nem számítanak nagyobb eredményre a nyomozásban. A rendőrség szóvivője megkeresésünkre azt mondta: 4500 dinárt tesz ki az ellopott tárgyak értéke, így nem indul eljárás. A településen folyamatosak a betörések. Médiaházunk már több ízben is beszámolt a lopásokról. A helyi lakosok szerint a közbiztonság romokban hever, a rendőrség tehetetlen, illetve nem is intézkedhet a helyzet orvoslása érdekében.

Custom Search