Subotička alternativa o problemima radnika Mlekare

Uto, 26.02.2013 - 12:00 -- nikola.tumbas

Osnovni ciljevi udruzenja  SUBOTICKE ALTERNATIVE su poboljsanje ekonomskih uslova gradjana pa otud i nase zalaganje za pozitivno resenje ovog problema a u interesu radnika AD Mlekare.

Situacija suboticke privrede nije ni malo sjajna, PUNO LOSE ODRADJENIH PRIVATIZACIJA, necu vam nabrajati mi suboticani to znamo, tako da je Mlekara ostala, jedan mozda, i jedini gigant koji uspesno radi pa prema tome lokalna samouprava i njeni celnici moraju podhitno, aktivno i krajnje odgovorno da se ukljuce u rešenje ovog problema sa kojim se sindikat i radnici Mlekare susrecu.

Suboticka alternativa trazi da se poboljsa komunikacija na relaciji SINDIKAT-RUKOVODSTVO-LOKALNA SAMOUPRAVA.

SUBOTICKA ALTERNATIVA će u narednom periodu, ukoliko ne dodje do rešenja ovog problema, organizovati okrugli sto i niz drugih aktivnosti sve u cilju rešavanja ovog problema. Smatramo da nije vreme da se kockamo sa činjenicom da se gube radna mesta, svako radno mesto je bitno i jednako vazno.

Sa ove konferencije SUBOTICKA ALTERNATIVA upucuje poziv svim nadleznnim sluzbama, odgovornim čelnicima lokalne samouprave da pod hitno ukljuce se u problem premestanja sektora logistike i transporta kao i mogucnost da dodje do otpustanja radnika

Ujedno podrzavamo inicijativu i predlog sindikata da se ispred lokalne samouprave formira komisija koja ce obilaziti kolektive i sagledavati probleme sa kojima se susrecu.

****

Problematiku subotičke mlekare od ranije pročitajte ovde

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search