Négy vajdasági településen szervezték meg a Zrínyi matekversenyt

Kategorija: 
Izvor: 

Több száz tanuló vett részt ma a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen. Vajdaság négy településén egyszerre szervezték meg a tudás felmérését, melyen elemi- és középiskolás diákok vettek részt. Az eredményhirdetés egy hónapon belül várható.

Ijedt szempárok és reszkető ceruzák. Nagy az izgalom a gyerekek körében a hagyományos Zrínyi Ilona Matematikaversenyen. Szabadkán a Műszaki Szakiskola termeiben tartották meg a versenyt, az izgalom ellenére a gyerekek magabiztosak voltak: „Tanultam elég sokat, de igazából nem is gyakoroltam, mert úgy gondolom, hogy nekem megy a matek” – meséli az egyik versenyző. „Gyakoroltunk a tanárnővel hetente kétszer, úgyhogy tanultam valamennyit” – mondja egy lány.

Az egykori Zrínyi Ilona és Gordius versenyeket mára összevonták, így elemi és középiskolás diákok egyaránt részt vehetnek az egységes tudáspróbán, melyet Zrínyi Ilona Matematikaverseny néven szerveztek meg. Csikós Pajor Gizella matematika-tanárnő: „’92 óta rendezik meg ezt a versenyt Vajdaságban, egy kicsivel előbb indult Magyarországon, ez egy olyan verseny, amelyet minden magyar ajkú diák írhat, és Vajdaságban a Boyai Tehetséggondozó Gimnázium ennek a főszervezője.”

Szabadkán több mint 280-an vettek részt a versenyen, de más településeken, Zentán és Csantavéren is nagy volt az érdeklődés. Az eredményeket várhatóan egy hónap múlva teszik közzé.

 

Custom Search