Heves vita arról, hogy ki kerül a Szabadkai Gyógyszertárak élére

Kategorija: 

Heves vitával kezdődött a szabadkai Városi Képviselő-testület 6. rendes ülése. A két napirendi pont közül már az elsőnél összekülönbözött a hatalmi koalíció és az ellenzék. Ez a Szabadkai Gyógyszertárak igazgatójának kinevezéséről szólt.

A Szabadkai Gyógyszertárak élére Olivera Radnić okleveles közgazdászt jelölték. A Demokrata Párt szerint Radnić azért megfelelő a posztra, mert gyakorlott közgazdászként nagy tapasztalattal rendelkezik a ügyvezetésben - mondta Nenad Ivanišević, demokrata párti képviselő. „Úgy gondoljuk, hogy az igazgatói munkakört olyan személy kell, hogy végezze, aki jelentős menedzseri tapasztalattal rendelkezik, meg van a képesítése hozzá, azaz elvégezte a közgazdasági egyetemet. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szabadkai polgároknak biztosítsuk a színvonalas intézményvezetést és a megfelelő gyógyszerellátást.”

Gojko Radić, a Szerb Haladó Párt képviselője a kinevezést törvénytelennek minősítette, mivel Olivera Radnić képviselő-testületi tagként már betölt egy funkciót az önkormányzatban. A haladók szerint álláshalmozásról lenne szó, ami sérti az előírásokat. „Uraim, ez nem becsületes munka. Ha ide kijövünk a szószékhez, tisztességesnek kell lennünk, mert erre tettük le az esküt. Ezt meg kell érteniük. Önök többet tudnak mint én, arról ki hogyan és mit csinált. Nem tudhatok mindent, de valamennyit igen” - mondta Gojko Radić.

A kinevezést végül 51 támogató vokssal megszavazták. A Vajdasági Magyar Szövetség is megszavazta a napirendi pontot, azzal a kikötéssel, hogy Olivera Radnić az igazgatói tisztség betöltésekor lemond városi képviselő-testületi mandátumáról. Ezt követte a második napirendi pont megvitatása, a 2011-es revizori jelentés megvitatása. A napirendipont további heves vitát váltott ki.

Custom Search