Az akcióterv szerint 130 új munkahely létesül

Kategorija: 

A szabadkai Városi Tanács 27. ülésén 23 napirendi pont szerepelt. A terjedelmes anyagot a tanácstagok fél óra alatt, vita és hozzászólások nélkül, egyhangúlag elfogadták.

A helyi foglalkoztatási akcióterv a köztársasági és tartományi tervekkel összhangban készült el. Ez az eddigi évekhez képest komoly előrelépést jelent. Jadranka Stantić, a szabadkai Gazdaságfejlesztési Iroda munkatársa: „A célunk az, hogy 130 személyt helyezzünk el ebben az évben. Ebben az elemzésben minden fontosabb intézmény és az aktív foglalkoztatáspolitika alkotói vettek részt.”

A Szabadka közlekedését javító projekt várhatóan biztonságosabbá, átláthatóbbá és jobb minőségűvé teszi a város közlekedését. Nebojša Janjič polgármesteri tanácsadó: „A tanulmányt a Belgrádi Egyetem Közlekedéstudományi Kara készítette a 2005 és 2008 között végzett mérések alapján. Jelentős gondokat találtak a város közlekedésbiztonságával, átláthatóságával és minőségével kapcsolatban.”

Egyszerre ismertették, majd külön-külön fogadták el 15 szabadkai közvállalat 2013-as működési tervét. Ennek értelmében a dolgozók fizetését 2 százalékkal növelik az év folyamán, szolgáltatásaik árát pedig az inflációval összhangban emelik majd, várhatóan a harmadik negyedévben.

Custom Search