KONCERTI: DESYA LOVOROV EXPERIENCE/ KRIŠKE

Uto, 04.12.2012 - 13:13 -- daniela.mamuzic

KONCERTI: DESYA LOVOROV EXPERIENCE/ KRIŠKE
U petak, 7. decembra od 22 i 23h u Omladinskom klubu "Skladište" koncerte će održati mladi subotički autor koji stvara pod autorskim imenom DESYA LOVOROV EXPERIENCE i beogradski bend KRIŠKE.

KRIŠKE (Beograd)
Iako postoje preko tri godine, bend Kriške nije lako svrstati ni u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut rocka, no wavea i noise scene underground bendova. Članovi benda su se okupili oko zajedničkog shvatanja muzike i originalnog zvuka koji se retko, ako i uopšte, može čuti na domaćoj sceni. Do sada su odsvirali značajan broj samostalnih koncerata i učestvovali na brojnim festivalima i grupnim svirkama u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj. Prolazeći kroz mnoge faze u istom sastavu, Kriške istražuju granice žanrova i stilova, i često ih prevazilaze inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.
Album koji je nedavno izdao "Odličan Hrčak" snimljen je u analognom studiju "Kramasonik" u Zagrebu gde su Kriške pokušale da pruže publici dobro prepoznatljiv zvuk kojeg dugo nije bilo kod nas. Kroz snimanje albuma otisnuli su se u eksperimentisanje i dobili zvuk i energiju koji se razlikuju od onoga što se može čuti na njihovim koncertima. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu ali i jedno i drugo predstavlja neponovljiv doživljaj za slušaoca koji je spreman na nove stvari. Album ima deset pesama i za singl "Penicilin" urađen je spot u saradnji sa poznatim režiserom Milošem Tomićem. Na koncertima se publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrđuje svoju kreativnost i upornost u radu. Kriške su osveženje koje ćemo još dosta vremena gledati kako redefinišu svoj zvuk i nastavljaju sa istraživanjem novih pravaca kao i širenjem sopstvenog kreativnog spektra.
http://soundcloud.com/kriskebend/
www.facebook.com/kriskeband

www.danilokis.rs

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 587
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 07.12.2012 - 22:00
Kategorija: 
Custom Search