Noskovićev het-trik za tri nova boda

Sub, 17.11.2012 - 16:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor voda - Jagodina 3:1 (0:1).

Subotičani su nastavili sjajni niz rezultata, danas najviše zahvaljujući Aleksandru Noskoviću koji je postigao čak tri gola u poslednjih deset minuta igre i totalno preokrenuo rezultat.

Puno bolje su počeli utakmicu igrači Jagodine koji su već u osmom minutu imali prednost od 1:0 pošto je kapiten Stojanović izbio sam ispred golmana Aleksića i iskosa sa leve strane pogodio mrežu Subotičana. Usledili su novi napadi Jagodine koja je diktirala tempo igre i bila potpuno dominantna. U 20. minutu gosti propuštaju odlično priliku kada je Valentić pobegao svom čuvaru uposlio Lepovića čiji šut sa gol linije zaustavlja reprezentativni golman Aleksić. Imali su gosti novu šansu šest minuta kasnije kada se Đurić našao u odličnoj prilici ali ponovo Aleksić siguran na golu. Spartak je ozbiljniji otpor pružio tek nakon pola sata igre kada je iz daljine pokušao Vojvodić. Najbolju priliku Subotičani propuštaju u 35. minutu kada je Despotović odlično izveo slobodan udarac sa oko 18 metara, ali lopta prolazi tik pored stative. U poslednjim trenucima prvog poluvremena nova stopostotna prilika za Jagodinu kada je Đurić izbio sam pred golaman Aleksića ali ovaj još jednom pokazuje da je u odličnoj formi.

Početak drugogh poluvremena takođe je pripalo gostima koji su preko kapitena Stojanovića imali dve nove ozbiljne prilike u samo dva minuta. Spartak Zlatibor voda tek nakon šesdeset minuta igre postaje opasna po gol Jagodine. U 63. minutu Novaković je uputio centaršut sa desne strane pred gol gde se nalazio Šarac koji sa pet metara pogađa stativu. Novu priliku propušta Puškarić u 66. minutu kada je za pola koraka bio sporiji od golmana gostiju. Šef struke domaćih Kurćubić u 76. minutu uvodi svežeg napadača Aleksandra Noskovića koji će se do kraja utakmice proslaviti. Igrao se 83. minut kada je Despotović izveo slobodan udarac lopta se odbila od golmana Bandžulića, najbliži je bio Nosković koji je sprema u mrežu za izjednačenje 1:1. Posle datog gola Spartak Zlatibor voda je krenula još agresivnije ka golu protivnika. Isplatilo se u 90. minutu kada je Novaković pobegao po desnoj strani dodao loptu Noskoviću koji sa desetak metara petom loptu šalje iza leđa golmana Jagodine za vodstvo 2:1. Nakon primljenog gola gosti su krenuli u totalnu ofanzivu što je iskoristio Nosković koji je pobegao svojim čuvarima, pretrčao pola terena i u 93. minutu postavio konačan rezultat od 3:1, za veliku radost Subotičana.

Zapisnik sa meča pogledajte ovde.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search