Saopštenje povodom medijskih napada na LDP

Kategorija: 
Izvor: 

Liberalno demokratska partija nalazi se u proteklih desetak dana pod nezapamćenim napadom, spolja i iznutra, na svim nivoima. Ono što se u početku činilo kao slučajna podudarnost, danas se pokazuje kao očigledna organizovana i sinhronizovana akcija čiji je najmanji cilj diskreditacija naše partije i njena eliminacija iz javnog života.

Laska nam činjenica da je sve to posledica stavova naše partije od kojih ne odstupamo.

Samo LDP sme da kaže da je Srbija jedina država u Evropi u kojoj predsednik jedne partije kontroliše vojsku i sve obaveštajne službe, ostvarujući na taj način diktatorska ovlašćenja.

Samo LDP sme da kaže da Srbija ima Predsednika Republike koji se iselio iz stana jer se ulica u kojoj je živeo zove po premijeru ubijenom u atentatu.

Samo LDP sme da kaže da nova Vlada svu energiju ulaže u proizvodnju političke i društvene nestabilnosti sprovođenjem medijskog progona i linča koji nema nikakvog pravnog osnova niti bilo kakve druge svrhe osim uterivanja straha.

Samo LDP insistira na činjenici da je Srbija jedina država u Evropi u kojoj je visoki funkcioner vladajuće partije guverner Narodne banke, čime se obesmišljava ideja nezavisne monetarne politike i otvaraju vrata monetarnoj i fiskalnoj katastrofi kakvu smo imali 1992–1993. godine.

Samo LDP dosledno istrajava u ogoljavanju katastrofalnih pokazatelja srpske privrede koje su posledica rada nove Vlade: najveća evropska realna stopa nezaposlenosti od 30%, najveća evropska stopa inflacije od 12%, rast spoljnog zaduženja za 1,5 milijardi evra samo u poslednja tri meseca, potpuno nerealan državni budžet za 2013. godinu i nepregledni niz skandalozno loših odluka u paketu zakona koji prate Zakon o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu, što nagoveštava da će ekonomski pokazatelji već sledeće godine biti mnogo gori.

Očigledno je da istina mnoge u Srbiji plaši. Plaši ih do te mere da su preduzeli komplikovani zahvat razbijanja odborničke grupe Preokret u subotičkoj Skupštini grada. Gradski odbor LDP Subotica uspeo je da se odbrani: dva člana naše stranke koji su kršili partijski Statut isključeni su iz stranke već u ponedeljak 29. oktobra, pre nego što je napad na Gradski odbor izveden.

Ovim putem najavljujemo da se ne predajemo i da će Liberalno demokratska partija ponovo formirati odborničku grupu u Skupštini grada Subotice. To je dug našim članovima, to je dug našim biračima, to je i naš dug istini za koju se borimo.

Iz svega što se desilo Gradski odbor LDP Subotica izašao je ojačan. Pokazala se istinitost stare poslovice: „Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag“.

U Subotici, 5. novembra 2012. godine 
Gradski odbor LDP Subotica

::
 

Custom Search