Italijanski arheološki film

Sre, 31.10.2012 - 14:14 -- daniela.mamuzic

Veče posvećeno italijanskom arheološkom filmu u okviru kojeg će biti prikazana tri filma održaće se u četvrtak, 8. novembra sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište".
Ovaj projekat Fondacija "Danilo Kiš" realizuje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu. Filmovi koji će biti prikazani su: "Okjola. Božićne jasle sa planina Monti Erei", "Svetilište Svete Febronije: mesta, kult, sećanja" i "Leontinoi. Sećanje na zaboravljeni grad".
Odabrani filmovi se odlikuju visokim kvalitetom i atraktivnim pristupom interpretaciji sicilijanske kulturne baštine, omogućavajući tako svim zaljubljenicima u drevne civilizacije, iščezle kulture i zaboravljene narode, susret i upoznavanje izuzetnih i dragocenih spomenika italijanske baštine. Pripovedajući priče o najnovijim arheološkim istraživanjima, razrešenim ili tek spoznatim misterijama i pojedincima zaslužnim za saznanja kojima danas vladamo, arheološki filmovi pružaju mogućnost da posetimo udaljena mesta i epohe do kojih drugačije ne bismo mogli dosegnuti.

Ulaz na projekciju je besplatan.

www.danilokis.rs

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 495
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 08.11.2012 - 19:30
Kategorija: 
Custom Search