LEDOLOMAC PREDSTAVLJA: Promocija romana "Nemirni talasi" Miroslava Petrekanovića

Pet, 28.09.2012 - 12:10 -- daniela.mamuzic

U cilju podsticanja kulturne produkcije i pružanja podrške mladim autorima ili grupama autora sa teritorije Grada Subotice, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" je u oktobru prošle godine raspisala Konkurs za prvo autorsko delo - LEDOLOMAC. Konkurs je bio osmišljen sa namerom da ohrabri mlade autore da realizuju svoja prva umetnička dela i na taj način probiju led do umetničke i stručne publike.
Miroslav Petrekanović je jedan od dobitnika sredstava na konkursu LEDOLOMAC za književno delo, roman "Nemirni talasi". Osim ovog dela, Miroslav je autor velikog broja neobjavljenih kratkih književnih dela, tri romana i manjeg broja pesama. Apsolvent je na Pravnom fakultetu u Beogradu, profesionalno se bavi šahom i voditelj je škole tektonik elektro plesa.

U ponedeljak, 8. oktobra sa početkom u 19.30 sati, u Omladinskom klubu "Skladište" biće predstavljen njegov samizdat - roman prvenac "Nemirni talasi".
Promociju vodi Marija Ilić, diplomirani filolog (master) za književnost i srpski jezik.

Marija Ilić (Niš, 1984). Završila Filozofski fakultet u Nišu, grupa za srpsku i komparativnu književnost. Po političkom opredeljenju - humanista; po veroispovesti - kosmoteista. Od 2009. radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi u Bajmoku. Književnom kritkom počela je da se bavi tokom studija, objavljujući radove u književnim časopisima. Njen diplomski rad objavljen je 2010. godine kao knjiga eseja "Isto i drugo". Živi u Subotici.

www.danilokis.rs

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 387
Vreme održavanja - početak: 
Pon, 08.10.2012 - 19:30
Kategorija: 
Custom Search