Susret preduzetnika u Nepkeru

Čet, 30.08.2012 - 17:00 -- nikola.tumbas
Laslo Karai unapređivanje saradnje privrednika preko granice
Laslo Karai unapređivanje saradnje privrednika preko granice

Povodom prezentacija novog sajta restorana Nepker, Jožef Kasa je organizovao susret preduzetnika iz Mađarske i Srbije, u pokušaju da se prošire kontakti, upoznaju ljudi na zajedničkom stolu na večeri, a istovremeno probaju gastronomsku ponudu restorana. Samu prezentaciju i nove trendove na društvenim mrežama na netu kao i potrebu prilagođavanja sajta istim, prezentovao je Nebojsa Skenderović - Nesk WebArt. U nastavku širi tekst o događaju od Borisa Teodosijevića.

***

Susret privrede i Informacionih tehnologija

U restoranu Népkör je u četvrtak 30.08. upriličen susret srpskih i mađarskih privrednika, na kojem je predstavljen novi Internet informacioni sistem Népkör restorana.

Cilj susreta je bio povezivanje srpskih i mađarskih privrednika iz Subotice i regiona, kao i iz Novog Sada i Beograda, kako bi se, u vremenu kada treba mnogo više razmišljati o ekonomiji, a manje o politici, počeo stvarati zajednički nastup na tržištu, mnogo bolja saradnja i uzajamno pomaganje, na dobrobit svih. Skupu su prisustvovali predstavnici privrednih komora iz Mađarske, Regionalne privredne komore Subotice, predsednik Diplomatske asocijacije Srbije, kao i istaknuti privrednici iz Beograda, Novog Sada, Subotice i južne Mađarske,

Sve to je neminovno skopčano sa novim tehnologijama i novim kretanjima na tržištu, te je u tom smislu Népkör ostvario dugoročnu saradnju sa jednom od najpoznatijih srpskih IT kompanija Nesk WebArt. Saradnja se sprovodi u više pravaca. Za početak, kompanija Nesk WebArt je dizajnirala i napravila novi Internet informacioni sistem (web sajt) restorana Népkör, kako bi restoran mnogo bolje prikazao svoju ponudu i mogućnosti domaćim i stranim gostima i kako bi se mnogo lakše i kvalitetnije predstavila uslužna delatnost restorana široj populaciji korisnika. Zvanično će nova prezentacija biti vidljiva na adresi http://www.nepkorrest.com od sredine naredne sedmice.

Osim toga, najbitniji segment saradnje će biti edukativni program za privrednike Subotice i regiona, kao i iz čitave Srbije i Mađarske, koji ima za cilj da upozna privrednike sa novim mogućnostima, novim tehnologijama i nastupu na tržištu, upotrebi Interneta kao najboljeg, najefikasnijeg, a ujedno i najjeftinijeg medija za dopiranje do ciljnih grupa korisnika. Zatim da se privrednici upoznaju sa novim tehnologijama i načinu poslovanja, koji im umnogome štedi osnovne resurse i povećava učinkovitost.

Sve to će se sprovoditi kroz niz edukativnih jednodnevnih seminara, uz propratni turistički program, kako bi se gosti više upoznali sa ponudom kojom raspolaže grad Subotica i okolina.

Prvi od tih seminara će biti održan u petak, 21. septembar 2012. Tema seminara je "Internet marketing", upoznavanje sa mogućnostima i praktičnom primenom najefikasnijeg vida marketinga.

Detaljne informacije o predstojećim događajima će biti blagovremeno objavljene.

info: Boris Teodosijević

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search